Η βραβευμένη ταινία «Το ταξίδι της φάλαινας» στον Άγιο Νικόλαο

Πολιτισμός
Η βραβευμένη ταινία «Το ταξίδι της φάλαινας» στον Άγιο Νικόλαο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Cinema
Τρίτη,16 Νοε 2021, 21:30
Στον κινηματοθέατρο “Rex”
Με τη βραβευμένη στο Φεστιβάλ Βενετίας ταινία «Το ταξίδι της φάλαινας», του Μοσχοβίτη σκηνοθέτη Φίλιπ Γιούριεφ, συνεχίζονται οι εβδομαδιαίες προβολές επιλεγμένων ταινιών, που διοργανώνει η Λέσχη Κινηματογράφου Αγίου Νικολάου

Με τη βραβευμένη στο Φεστιβάλ Βενετίας ταινία «Το ταξίδι της φάλαινας», του Μοσχοβίτη σκηνοθέτη Φίλιπ Γιούριεφ, συνεχίζονται σήμερα Τρίτη, 16 Νοεμβρίου, οι εβδομαδιαίες προβολές επιλεγμένων ταινιών, που διοργανώνει η Λέσχη Κινηματογράφου Αγίου Νικολάου σε συνεργασία με τον ΠΑΟΔΑΝ.

Η προβολή θα γίνει στις 9:30 το βράδυ στον κινηματοθέατρο “Rex”.

Η πολυβραβευμένη ταινία είναι παραγωγής Ρωσίας, Πολωνίας και Βελγίου του 2020 και πρωταγωνιστούν οι Βλάντιμιρ Ονόκοφ, Κριστίνα Άσμους και Βλαντιμίρ Λιουμπίμτσεφ.

Πρόκειται για μια τρυφερή ιστορία ενηλικίωσης, που εκτυλίσσεται στη χερσαία περιοχή του Βερίγγειου Πορθμού, στο σημείο όπου η Ρωσία απέχει μικρή απόσταση από την Αλάσκα.

Σε ένα μικρό, παραθαλάσσιο χωριό ζει μαζί με τον τυφλό παππού του ο Λέσκα, ένας άβγαλτος 15χρονος φαλαινοθήρας. Έχοντας περιορισμένες επιλογές, ξοδεύει τον ελεύθερο χρόνο του χωρίς σκοπό και ενδιαφέροντα. Μοναδικό παράθυρο στον έξω κόσμο το διαδίκτυο, όπου θα «ανακαλύψει» τη Hollysweet_999, μια όμορφη, σέξι κοπέλα από τις ΗΠΑ. Την ερωτεύεται κεραυνοβόλα, αλλά, όταν διαπιστώνει ότι συνομιλεί με κάποιον άλλο, θολωμένος από τη ζήλια αποφασίζει να τολμήσει μια αδιανόητη οδύσσεια.

(φωτογραφία: Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News