Λασίθι

Άγιος Νικόλαος: «Λουκέτο» στην ΑΣΤΕΚ από τους αγανακτισμένους φοιτητές

Οι φοιτητές δηλώνουν πως αντιμετωπίζονται ως σπουδαστές δεύτερης κατηγορίας και σημειώνουν πως η λήψη δράσεων από την πλευρά τους είναι μονόδρομος

Καζάνι που βράζει η Ανώτερη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Κρήτης (ΑΣΤΕΚ) Αγίου Νικολάου, με του φοιτητές να ξεκινάνε κατάληψη στην Σχολή, καθώς παρά την γνωστοποίηση των αιτημάτων τους στην κυβέρνηση μέσω ανοιχτής επιστολής δεν πάρθηκε καμία απόφαση από πλευρά πολιτείας. Η ακαδημαϊκή χρονιά κυλάει, το πρώτο εξάμηνο φτάνει στο τέλος του και τίποτε δεν φαίνεται να έχει αλλάξει, δημιουργώντας στους φοιτητές αισθήματα οργής και αγανάκτησης.

Αναλυτικότερα, μεταξύ των άλλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει το τμήμα και εν ταυτώ οι φοιτητές, στον αέρα βρίσκεται ακόμη η αναβάθμιση του πτυχίου τους, παρά την σχετική Κοινή Απόφαση των Υπουργείων Τουρισμού και Παιδείας τον περασμένο Δεκέμβριο. Ως προέκταση του παραπάνω, οι φοιτητές στερούνται τα προνόμια και τις διευκολύνσεις που προσφέρει η παρουσία ενός πτυχίου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο βιογραφικό τους.

Σχετικά με την λειτουργία του τμήματος, αγανακτισμένοι δηλώνουν οι φοιτητές καθώς για την ώρα δεν έχει ακόμη δημοσιευτεί η προκήρυξη των επιστημονικών και εργαστηριακών συνεργατών που απαιτούνται για την εύρυθμη λειτουργία της Σχολής, καθιστώντας άγνωστο το πότε θα ξεκινήσει το ακαδημαϊκό εξάμηνο, με τους σπουδαστές να έχουν βρεθεί να ψάχνουν μόνοι τους λύσεις σε χρόνια ζητήματα.

Οι φοιτητές δηλώνουν πως αντιμετωπίζονται ως σπουδαστές δεύτερης κατηγορίας και σημειώνουν πως η λήψη δράσεων από την πλευρά τους είναι μονόδρομος.

Πάγιο προβληματισμό για τους σπουδαστές αποτελεί το ζήτημα των βιβλίων, μιας και το σύνηθες είναι να φτάνουν στο τέλος της ακαδημαϊκής χρονιάς, γεγονός που δεν επιτρέπει στους φοιτητές να ανταπεξέλθουν κατά τον προβλεπόμενο τρόπο στις ακαδημαϊκές τους υποχρεώσεις. Βασικός λόγος που οδηγεί στις φοβερές αυτές καθυστερήσεις των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων είναι οι διαδικασίες διαγωνισμού, οι οποίες κινούνται εξαιρετικά αργά. Το ζήτημα της στέγασης είναι άλλο ένα κεντρικό ζήτημα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές, καθώς οι 800 και πλέον σπουδαστές δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τους βάσει της υπάρχουσας κτηριακής υποδομής.

Είναι επιτακτικής σημασίας η συνεργασία των υπουργείων Παιδείας και Τουρισμού προς αντιμετώπιση των τεράστιων προβλημάτων του τμήματος, με τον Σύλλογο των Εκπαιδευτικών της Ανώτατης Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων του Αγίου Νικολάου να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου δια της αποστολή επιστολής στην κυβέρνηση, απαιτώντας οριστικές λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Σχολή εδώ και χρόνια.

(φωτογραφία unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια