Λασίθι

Ιεράπετρα: «Έπεσαν» οι υπογραφές για τη μελέτη του γενικού σχεδίου ύδρευσης

«Κεντρική ευθύνη μας ήταν και είναι η εξασφάλιση επάρκειας σε καλή ποιότητα νερού για όλους τους δημότες της πόλης και των Κοινοτήτων της Ιεράπετρας» επισήμανε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας

Υπεγράφη μεταξύ του Δημάρχου Ιεράπετρας, κ. Θεοδόση Καλαντζάκη και της Ένωσης Οικονομικών Φορέων «Μ. Παρασκευόπουλος & Συνεργάτες Σύμβουλοι Μηχανικοί Ε.Ε.» η σύμβαση για την εκπόνηση μελέτης Γενικού Σχεδίου Ύδρευσης ( MasterPlan) του Δήμου Ιεράπετρας με αντικείμενα την αποτύπωση, την ανάλυση, την αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης, προτάσεις διαχείρισης του υδροδοτικού συστήματος του Δήμου, προβλέψεις της μελλοντικής ζήτησης, κοστολόγηση της παροχής των υπηρεσιών νερού ύδρευσης, προκαταρκτική μελέτη ασφάλειας νερού κ.α. Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2014-2020». Ο προυπολογισμός του έργου φτάνει στα 73.990,57 ευρώ.

Αμέσως μετά ο Δήμαρχος Ιεράπετρας επισήμανε τα εξής: « Κεντρική ευθύνη μας ήταν και είναι η εξασφάλιση επάρκειας σε καλή ποιότητα νερού για όλους τους δημότες της πόλης και των Κοινοτήτων της Ιεράπετρας. Στόχος μας ήταν από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε να προετοιμαστούμε σωστά για την καλύτερη διαχείριση του νερού. Για το σκοπό αυτό, αφού προχωρήσαμε σε καταγραφή των υπαρχόντων δικτύων, δεξαμενών και γεωτρήσεων στην πόλη και στα χωριά της Ιεράπετρας, προβήκαμε και συνεχίζουμε σε έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό έργων (κατασκευή δεξαμενών και νέων δικτύων ύδρευσης, ολοκλήρωση μελετών για την αντικατάσταση του κεντρικού δικτύου μεταφοράς νερού ύδρευσης από τις πηγές της Σαρακίνας ως την δεξαμενή ύδρευσης στον Περιστέρα Ιεράπετρας, εύρεση χρηματοδότησης και υλοποίησης της πρώτης φάσης του έργου κ.α.).

Ως Δημοτική Αρχή παρακολουθώντας τις εξελίξεις, με το MasterPlan προχωράμε ένα βήμα παραπάνω, πραγματοποιώντας για πρώτη φορά στην Ιεράπετρα ένα Γενικό Σχέδιο ύδρευσης, ένα πολύτιμο εργαλείο δίχως το οποίο δεν θα είναι εφικτή η χρηματοδότηση και η κατασκευή έργων ύδρευσης στο μέλλον. Με την υλοποίηση της μελέτης συνεχίζουμε με μεγαλύτερη ευκολία να χρηματοδοτούμε και να υλοποιούμε έργα και μελέτες, ώστε να έχουμε εξασφαλισμένη και απρόσκοπτη υδροδότηση σε όλον τον Δήμο της Ιεράπετρας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια