Άγιος Νικόλαος: Δυσεύρετα σπίτια με μη προσιτά ενοίκια

Κρήτη
Άγιος Νικόλαος: Δυσεύρετα σπίτια με μη προσιτά ενοίκια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε υψηλά επίπεδα παραμένουν οι τιμές των ενοικίων στο Άγιο Νικόλαο, καθώς η προσφορά κατοικιών προς μίσθωση με καλές προδιαγραφές είναι ανεπαρκής για να καλύψει την απαιτούμενη ζήτηση

Εξαιρετικά δυσεύρετα έχουν γίνει τα σπίτια προς μακροχρόνια ενοικίαση στον Άγιο Νικόλαο, πόσο μάλλον τα αξιόλογα.  Σε υψηλά επίπεδα παραμένουν οι τιμές των ενοικίων, καθώς η προσφορά κατοικιών προς μίσθωση με καλές προδιαγραφές είναι ανεπαρκής για να καλύψει την απαιτούμενη ζήτηση.

Με ψυχραιμία πρέπει να οπλιστεί κάποιος για να βρει σπίτι στο Άγιο Νικόλαο μιας και η ζήτηση είναι πολύ μεγάλη με την προσφορά κατοικιών όμως να είναι πολύ μικρή.

Στα ύψη η αύξηση των μισθωμάτων ακινήτων

«Υπάρχει το θέμα το AIRBNB το καλοκαίρι μέσα στην σεζόν όπου είναι εύκολο να ενοικιαστεί ένα ακίνητο με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πληθώρα για μακροχρόνια μίσθωση», αναφέρει ο μεσίτης κ. Μιχαηλίδης.

Στα ύψη έχουν εκτοξευτεί οι τιμές των ενοικίων συνεπεία του περιορισμένου αριθμού σπιτιών που είναι διαθέσιμα στην πρωτεύουσα του Λασιθίου τις περισσότερες φορές μάλιστα δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ τιμής και ποιότητας.

«Έχουν σταματήσει να χτίζουν και αυτό δυστυχώς έχει επηρεάσει και την αγορά και την ενοικίαση ακινήτων δημιουργώντας με το πέρασμα του χρόνου πιο ακριβές αποδόσεις. Νομίζω ότι τα επόμενα χρόνια θα δούμε τους κατασκευαστές να επιστρέφουν ξανά στις αντιπαροχές και στην κατασκευή καινούργιων κατοικιών λόγω της μεγάλης ζήτησης. Ό,τι υπάρχει αυτή την στιγμή στην αγορά είναι παλιές κατασκευές κάποιες από αυτές δεν είναι ούτε για ζώα, οι άνθρωποι έχουν φτάσει σε σημείο να ενοικιάζουν τρώγλες», τονίζει χαρακτηριστικά ο μεσίτης, Σταμάτης Ξενάκης.

Πάντως το φαινόμενο αυτό εκτός από τον Άγιο Νικόλαο συναντάτε και σε άλλες περιοχές της Κρήτης κάτι που προκαλεί πονοκέφαλο στους ενδιαφερόμενους που αρκετές φορές που αρκετές φορές καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη

(φωτογραφία: pexels)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News