Λασίθι

Γ. Παπανδρέου από τη Σητεία: Να ξανακάνουμε τη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη μεγάλη και ισχυρή

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στη δημιουργία μιας παράταξης «μεγάλης, ισχυρής, που θα μπορέσει να κυβερνήσει και να προασπιστεί τις αξίες μας»

Κάλεσμα συμμετοχής στις εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής, έκανε από τη Σητεία, όπου πραγματοποίησε ομιλία ο Γιώργος Παπανδρέου, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κρήτη.

 Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στη δημιουργία μιας παράταξης «μεγάλης, ισχυρής, που θα μπορέσει να κυβερνήσει και να προασπιστεί τις αξίες μας», ενώ αναφέρθηκε και στη Φώφη Γεννηματά, για την οποία είπε ότι «πάλεψε παλικαρίσια για να ενώσει την παράταξη και να απαλύνει τις πληγές που μας δημιούργησαν οι επιπτώσεις της κρίσης».

  Όπως τόνισε ο κ. Παπανδρέου «τώρα δεν χρειαζόμαστε απλά να διαχειριστούμε το από δω και πέρα. Χρειάζεται να κάνουμε ένα μεγάλο άλμα. Αν δεν το καταφέρουμε, θα οδηγηθούμε στα μικρά γράμματα της ιστορίας. Για αυτό ακριβώς αποφάσισα να μπω σε αυτή τη μάχη».

Αναφερόμενος στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «η Νέα Δημοκρατία, πιστή στην παράδοση της, παρά το τεχνοκρατικό προσωπείο, συνεχίζει ακάθεκτη να κινείται με τις αδιαφανείς, πελατειακές λογικές, που μας κατέστρεψαν. Και με λογικές εκτάκτων συνθηκών, αλλά και με αλαζονική στάση, επιβάλει άδικες πολιτικές, περιστέλλει δικαιώματα και καλλιεργεί την αδιαφάνεια, υπέρ συμφερόντων και κατεστημένων. Για τον ΣΥΡΙΖΑ τι να πω; Είχε την ευκαιρία να κυβερνήσει και η αντιμνημονιακή ρητορική του μεταφράστηκε σε υπέρογκη φορολογία και αντεργατικά μέτρα. Και το χειρότερο, έκρυψε την αλήθεια ξεπλένοντας τις αμαρτίες των κυβερνήσεων της ΝΔ. Η ηγεσία του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ, συντάχθηκε με τη συντήρηση. Για τη νομή της εξουσίας, όχι την αλλαγή της».

«Άρα τι χρειαζόμαστε;» αναρωτήθηκε ο κ. Παπανδρέου και απάντησε: «Να ξανακάνουμε τη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη μεγάλη και ισχυρή. Καταλύτη ανατροπής της σημερινής πολιτικής πραγματικότητας, που μας έχει οδηγήσει σε τέλμα, με ευθύνη και της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Μια παράταξη, για την Ελλάδα και τους Έλληνες».

 Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε επιπλέον στη σχέση του Κινήματος Αλλαγής «με το δημοκρατικό λαό της Κρήτης» ζητώντας τη συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές, αλλά και στις διαδικασίες που θα οδηγήσουν το Κίνημα Αλλαγής στην πορεία εξέλιξης και ενδυνάμωσης του.

φωτογραφία αρχείου

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια