Εργαζόμενοι νοσοκομείου Αγίου Νικολάου: Αντιδρούν απέναντι στις συγχωνεύσεις κλινικών

Κρήτη
Εργαζόμενοι νοσοκομείου Αγίου Νικολάου: Αντιδρούν απέναντι στις συγχωνεύσεις κλινικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προβληματική και επικίνδυνη χαρακτηρίζουν την συνύπαρξη της Καρδιολογικής και της Παθολογικής - Ζητούν άμεσα τη λήξη της συστέγασης από τη διοίκηση του νοσοκομείου

Απάντηση στις δηλώσεις της διοικήτριας της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης Ελένης Μπορμπουδάκη για τη συγχώνευση της Καρδιολογικής με την Παθολογική κλινική στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου δίνει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Υπενθυμίζεται πως η Ελένη Μπορμπουδάκη, μιλώντας πριν λίγες μέρες στην “ΚΡΗΤΗ TV”, είχε υπογραμμίσει πως, σύμφωνα με την Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του νοσοκομείου, δεν υπάρχει καμιά επικινδυνότητα από τη συστέγαση και από τη συνοσηλεία καρδιολογικών περιστατικών. Παράλληλα είχε επισημάνει ότι όλα τα αιτήματα για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού από τα νοσοκομεία της Κρήτης που έχουν σταλεί στο υπουργείο Υγείας έχουν εγκριθεί. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση των εργαζομένων έχει ως εξής:

«Αυτά που ανέφερε η διοικήτρια της 7ης Υ.ΠΕ. δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Η Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου δε συζήτησε ποτέ το συγκεκριμένο θέμα, οπότε δεν έχει εκφράσει ποτέ την άποψη που επικαλείται η διοικήτρια της 7ης Υ.ΠΕ.

Το Επιστημονικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου συζήτησε στη συνεδρίασή του στις 19 Οκτωβρίου το θέμα της συστέγασης της Καρδιολογικής με την Παθολογική, τη χαρακτήρισε προβληματική και ητούν, κάτι εντελώς αντίθετο από αυτό που ανέφερε δημόσια η διοικήτρια της 7ης Υ.ΠΕ. Πρέπει να σημειωθεί ότι η Διοίκηση του Νοσοκομείου ουδέποτε ζήτησε τη γνώμη των σχετικών οργάνων για τη συγχώνευση των κλινικών, ενώ το Επιστημονικό Συμβούλιο, με πρωτοβουλία μελών του, συζήτησε το θέμα και πρότεινε να τερματιστεί η συστέγαση».

Τι θα γίνει με τις προσλήψεις

«Στην ίδια συνέντευξη», συνεχίζει η ανακοίνωση, «η κυρία Μπορμπουδάκη ανέφερε ότι όλα τα αιτήματα για πρόσληψη επικουρικού προσωπικού από τα νοσοκομεία της Κρήτης που έχουν σταλεί στο υπουργείο Υγείας έχουν εγκριθεί. Όμως δεν είπε την αλήθεια. Φέτος η διοίκηση του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου έχει στείλει δύο έγγραφα με αιτήματα για πρόσληψη επικουρικού προσωπικού, το ένα στις 10/5/2021 για πρόσληψη 11 επικουρικών εργαζομένων διοικητικών και τεχνικών, και το άλλο στις 7/6/2021 για πρόσληψη 23 επικουρικών στη Νοσηλευτική Υπηρεσία.

Κανένα από τα δύο αιτήματα δεν εγκρίθηκε από το υπουργείο Υγείας και κανένας επικουρικός εργαζόμενος δεν έχει προσληφθεί στο ΓΝΑΝ από τον Μάιο και μετά, εκτός από τους 11 τριμηνίτες που προσλήφθηκαν σε αντικατάσταση των αναστολών εργασίας. Παρότι υπήρχε και υπάρχει μεγάλη ανάγκη για πρόσληψη επιπλέον επικουρικού προσωπικού στο ΓΝΑΝ, τα σχετικά αιτήματα δεν εγκρίθηκαν, σε αντίθεση με όσα ανέφερε δημόσια η διοικήτρια της 7ης Υ.ΠΕ.».

«Εν μέσω πανδημίας αποδυναμώνουν το ΕΣΥ»

«Κατανοούμε ότι υπάρχει διαχρονική προσπάθεια της εκάστοτε διοίκησης της Υγειονομικής Περιφέρειας να παρουσιάζει ότι όλα πάνε καλά στο δημόσιο σύστημα υγείας του νησιού και να στρογγυλοποιεί τα όποια προβλήματα. Όμως σε αυτή την προσπάθεια δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ανακρίβειες, ούτε πρέπει να γίνεται το άσπρο μαύρο, γιατί εντέλει χαμένοι είναι οι πολίτες του νησιού, που δεν έχουν την ποιότητα και την ασφάλεια υπηρεσιών υγείας που χρειάζονται.

Πόσο πιο πολύ τη στιγμή που βρισκόμαστε σε μια πολύ δύσκολη φάση στην έναρξη του τετάρτου κύματος της πανδημίας και ενώ η κυβέρνηση, αντί να ενισχύει το Σύστημα Υγείας, το αποδυναμώνει με τις αναστολές εργασίας των υγειονομικών, που τις τελευταίες ημέρες μετατρέπονται σε απολύσεις. Όταν το ποσοστό εμβολιασμού των υγειονομικών φτάνει στο 95%, η απόλυση γιατρών, νοσηλευτών-τριών, διοικητικών και τεχνικών, επειδή λόγω φοβούνται ή δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν, αποτελεί απαράδεκτη και εκδικητική ενέργεια από την πλευρά της κυβέρνησης και των οργάνων της.

Από την πλευρά μας ως Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΓΝΑΝ θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για παροχή ποιοτικών και ασφαλών υπηρεσιών υγείας από το δημόσιο Σύστημα Υγείας και για υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων, λέγοντας πάντα την αλήθεια στους εργαζόμενους και στην κοινωνία, χωρίς ανακρίβειες, ψέματα και στρογγυλοποιήσεις», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News