Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου: «Δεν ταχθήκαμε ποτέ υπέρ της συγχώνευσης κλινικών» - Τι λένε οι εργαζόμενοι (βίντεο)

Λασίθι
Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου: «Δεν ταχθήκαμε ποτέ υπέρ της συγχώνευσης κλινικών» - Τι λένε οι εργαζόμενοι (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την αντίδραση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου προκάλεσαν οι αναφορές της διοικήτριας της 7ης ΥΠΕ, Λένας Μπορμπουδάκη - Τι απαντούν

Διαψεύδει τα όσα ανέφερε σε συνέντευξη της στην ΚΡΗΤΗ TV, η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ, Λένα Μπορμπουδάκη, ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου. Η διοικήτρια μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού είχε τονίσει αναφερόμενη στο ζήτημα της συστέγασης της Καρδιολογικής Κλινικής με την Παθολογική Κλινική στο Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, ότι τα θεσμικά και επιστημονικά όργανα του Νοσοκομείου και η επιτροπή λοιμώξεων, είχαν ξεκάθαρα ταχθεί υπέρ.

Ωστόσο, σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος σημειώνει πως το Επιστημονικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου έχει χαρακτηρίσει προβληματική τη συστέγαση προτείνοντας να ζητηθεί άμεσα η λήξη της συστέγασης από τη διοίκηση του Νοσοκομείου.

Ειδικότερα, ο Σύλλογος αναφέρει: «Το επιστημονικό συμβούλιο του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου συζήτησε στη συνεδρίαση του στις 19 Οκτωβρίου το θέμα της συστέγασης της Καρδιολογικής με την Παθολογική, τη χαρακτήρισε προβληματική και κατέληξε στην πρόταση να ζητηθεί άμεσα η λήξη της συστέγασης από τη διοίκηση του Νοσοκομείου, κάτι εντελώς αντίθετο από αυτό που ανέφερε δημόσια η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ. Πρέπει να σημειωθεί ότι η Διοίκηση του Νοσοκομείου ουδέποτε ζήτησε τη γνώμη των σχετικών οργάνων για τη συγχώνευση των κλινικών».

Διαβάστε επίσης

⇒ Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου: Συνεχίζεται η λειτουργία της ΜΕΘ Covid - Προσλαμβάνεται προσωπικό

Παράλληλα σε ότι αφορά το ζήτημα των προσλήψεων, για το οποίο η κ. Μπορμπουδάκη ανέφερε ότι όλα τα αιτήματα για πρόσληψη επικουρικού προσωπικού από τα Νοσοκομεία της Κρήτης που έχουν σταλεί στο υπουργείο Υγείας έχουν εγκριθεί, στην ανακοίνωσή του σύλλογος σημειώνει πως η Διοίκηση του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου έχει στείλει δύο έγγραφα με αιτήματα για πρόσληψη επικουρικού προσωπικού, ωστόσο κανένα από τα δύο αιτήματα δεν εγκρίθηκε από το υπουργείο Υγείας.

Το χαρακτηριστικό απόσπασμα της ανακοίνωσης αναφέρει τα εξής: «Φέτος η διοίκηση του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου έχει στείλει δύο έγγραφα με αιτήματα για πρόσληψη επικουρικού προσωπικού, το ένα στις 10-5-2021 για πρόσληψη 11 επικουρικών εργαζομένων διοικητικών και τεχνικών και το άλλο στις 7/6/21 για πρόσληψη 23 επικουρικών στη νοσηλευτική υπηρεσία.

»Κανένα από τα δύο αιτήματα δεν εγκρίθηκε από το υπουργείο Υγείας και κανένας επικουρικός εργαζόμενος δεν έχει προσληφθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου από το Μάιο και μετά, εκτός από τους έντεκα 3μηνίτες που προσλήφθηκαν σε αντικατάσταση των αναστολών εργασίας», καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News