Γυναικοκτονία στην Κρήτη: «Δε είχα σκοπό να τη σκοτώσω», υποστήριξε στην ανάκριση ο 54χρονος

Κρήτη
Γυναικοκτονία στην Κρήτη: «Δε είχα σκοπό να τη σκοτώσω», υποστήριξε στην ανάκριση ο 54χρονος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη φυλακή οδηγήθηκε μετά την απολογία του ο 54χρονος δράστης – Τώρα δηλώνει μετανιωμένος

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε το μεσημέρι της Τρίτης 2 Νοεμβρίου, ο 54χρονος Κρητικός, ο οποίος το πρωί της περασμένης Παρασκευής σκότωσε με πολλαπλές μαχαιριές την πρώην σύζυγό του Νεκταρία Μαράκη, στον Περιστερά της Ιεράπετρας.

Ο γυναικοκτόνος παρουσιάστηκε, σύμφωνα με τη συνήγορο υπεράσπισής του, μετανιωμένος για την πράξη του, ωστόσο μετά την απολογία του κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Ο 54χρονος άνδρας οδηγήθηκε χθες στα Δικαστήρια της Νεάπολης Λασιθίου σιδηροδέσμιος, προκειμένου να απολογηθεί για την πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Με σκυφτό το κεφάλι πέρασε το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου κι εμφανίστηκε ενώπιον του ανακριτή Λασιθίου.

Ο κατηγορούμενος δεν είχε διορίσει συνήγορο υπεράσπισης. Έτσι, όπως ορίζει ο νόμος, του διορίστηκε αυτεπαγγέλτως συνήγορος υπεράσπισης από τη σχετική λίστα του Δικηγορικού Συλλόγου Λασιθίου. Η δικηγόρος που διορίστηκε για να τον υπερασπιστεί ήταν η κ. Πάολα Κοκολάκη, η οποία σε δηλώσεις που έκανε χθες στην «ΚΡΗΤΗ TV» και τη δημοσιογράφο Ράνια Μωραΐτη, μετά την απόφαση περί προφυλάκισης του εντολέα της, ανέφερε ότι ο 54χρονος δήλωσε μετανιωμένος.

«Δε θα σας αποκαλύψω κάτι για τη δικογραφία, ούτε για τη γραμμή που θα ακολουθήσει. Στην πραγματικότητα, δηλώνει μετανιωμένος», δήλωσε χθες στους δημοσιογράφους η κ. Κοκολάκη, η οποία επισήμανε ότι ο 54χρονος «δεν αρνείται αυτό που έχει κάνει».

«Έχει ζητήσει συγνώμη φυσικά. Αυτό που τον απασχολεί είναι τα παιδιά του κι αυτό που τους έχει προκαλέσει», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η συνήγορος υπεράσπισης του γυναικοκτόνου. Ερωτηθείσα για το αν υπάρχει περίπτωση ο εντολέας της να επικαλεστεί ότι έχει ψυχιατρικά προβλήματα, η κ. Κοκολάκη απάντησε «ενδεχομένως ναι!». «Δεν είναι καλά... Ούτε αυτή τη στιγμή είναι καλά. Θα εξεταστεί, υποθέτω, με συνεντεύξεις στη φυλακή η κατάστασή του», συμπλήρωσε με νόημα η δικηγόρος, επισημαίνοντας εκ νέου πως αυτό που ενδιαφέρει τον κατηγορούμενο «πάρα πολύ είναι τα παιδιά του».

«Δεν ισχύει τίποτα απ’ όσα έχουν ειπωθεί»

Σύμφωνα, πάντως, με τη δικηγόρο, ο κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι «δεν ήταν αυτός ο σκοπός του. Δεν πήγε με ανθρωποκτόνο πρόθεση». Εξάλλου, σύμφωνα με την ίδια, ο εντολέας της ισχυρίζεται πως «δεν είχε απειλήσει ποτέ» την παθούσα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη συνήγορο υπεράσπισης, «δεν ισχύει τίποτα απ’ όσα έχουν ειπωθεί, ότι έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για ξυλοδαρμό ή οτιδήποτε. Αν δεν κάνω λάθος, έχει βγει και ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. ότι δεν υπάρχει στο ιστορικό του κανένα περιστατικό βίας ή οτιδήποτε - προκύπτει κι από τη δικογραφία αυτό».

Ωστόσο, τα λεγόμενα αυτά έρχονται σε αντίθεση με τα όσα ανέφερε μιλώντας προχθές στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της “ΚΡΗΤΗ TV” ο συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας, κ. Απόστολος Λύτρας. Σύμφωνα με τον κ. Λύτρα, η μία από τις δύο κόρες της 48χρονης και του 54χρονου τού ανέφερε σε μεταξύ τους επικοινωνία ότι «ο πατέρας της και την ίδια, αλλά κι ένα από τα υπόλοιπα παιδιά, αρκετές φορές τα είχε χτυπήσει και μάλιστα αρκετά σοβαρά. Μάλιστα, η ίδια είχε μεταβεί προ πενταετίας στο Αστυνομικό Τμήμα και είχε κάνει καταγγελία».

Όπως ανέφερε ακόμη ο κ. Λύτρας, μια ημέρα πριν τη γυναικοκτονία, ο κατηγορούμενος ζήτησε από τα τέσσερα παιδιά του να τα συναντήσει, γεγονός που δεν είχε συμβεί άλλη φορά στο παρελθόν. Όπως δήλωσε ο δικηγόρος, «τους φώναξε, μου είπε η κόρη, όλα τα παιδιά, να τους μιλήσει, που δεν τον είχε ξανακάνει στο παρελθόν. Και μάλιστα η κόρη μού το έθεσε ότι το εξέλαβε “λες και μας χαιρετούσε γιατί θα κάνουμε χρόνια να τον δούμε”».

Τη σκότωσε και απειλούσε να αυτοκτονήσει - Το χρονικό του άγριου μαχαιρώματος

Το φρικτό έγκλημα έλαβε χώρα νωρίς το πρωί της περασμένης Παρασκευής στον Περιστερά της Ιεράπετρας. Η δολοφονία της 48χρονης ήταν η 3η γυναικοκτονία στην Κρήτη μέσα στο 2021 και η 13η γυναικοκτονία σε πανελλαδικό επίπεδο.

Ο δράστης φέρεται να περίμενε τη 48χρονη έξω από ξενοδοχείο, όπου θα πήγαινε την περασμένη Παρασκευή για να κάνει δοκιμαστικό προκειμένου να πιάσει δουλειά.

Στη θέα της Νεκταρίας, ο 54χρονος της όρμησε, κρατώντας, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ένα μαχαίρι. Λίγο αργότερα, η 48χρονη είχε ξεψυχήσει έχοντας δεχτεί απανωτές μαχαιριές από τον πατέρα των τεσσάρων της παιδιών. Όπως έγινε γνωστό, η γυναίκα επιχείρησε να ξεφύγει από τον 54χρονο, χωρίς δυστυχώς να τα καταφέρνει.

Η Νεκταρία Μαράκη, η οποία καταγόταν από τον Αμπελούζο της Μεσαράς, ξεψύχησε αβοήθητη... Αφού σκότωσε τη 48χρονη, ο 54χρονος τράπηκε σε φυγή και μετέβη - όχι σε μακρινή απόσταση - σε απόκρημνη θαλάσσια περιοχή. Όταν λίγα λεπτά αργότερα έσπευσαν επιτόπου οι πρώτοι αστυνομικοί, ο 54χρονος απείλησε ότι θα πέσει στο κενό και θα βάλει τέλος στη ζωή του. Τελικά, μετά από “θρίλερ” διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Αστυνομία και τον γυναικοκτόνο, ο τελευταίος πείστηκε να παραδοθεί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News