ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την γυναικοκτονία στην Ιεράπετρα: «Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας»

Λασίθι
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την γυναικοκτονία στην Ιεράπετρα: «Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αν δεν παρθούν μέτρα προστασίας , ‘’ήδη από χθες’’, θα θρηνήσουμε επιπλέον θύματα από αρρωστημένους ‘’Νταήδες’’, αφέντες», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του

Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ιεράπετρας, με ανακοίνωσή της, στέλνει το δική μήνυμα όσον αφορά την υπόθεση γυναικοκτονίας της Νεκταρίας χαρακτηρίζοντάς το γεγονός ως «ανατριχιαστικό, λυπηρό και επικίνδυνο».

Αναλυτικά το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

«13η Γυναικοκτονία για φέτος στην Ελλάδα, στην πόλη μας, δίπλα στην πόρτα μας. Μια εν ψυχρώ δολοφονία μιας γυναίκας, μιας συζύγου, μιας μάνας από έναν νταή πρώην «σύζυγο».

Είναι ανατριχιαστικό, λυπηρό και επικίνδυνο να συνεχίζεται και να εντείνεται η ιστορικά διαπιστωμένη ανισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών που οδηγεί στην κυριαρχία των ανδρών επί των γυναικών κύρια μέσω της έμφυλης βίας, που οδηγεί εκτός από σωματικά, σεξουαλικά και ψυχικά τραύματα και σε αφαίρεση γυναικείας ζωής.

Αυτό συνέβη και στην Νεκταρία διότι δεν συνεμορφώθην προς τας ανδρικάς υποδείξεις.

Η Νεκταρία δολοφονήθηκε εν ψυχρώ την περασμένη Παρασκευή από τον εν διαστάσει  σύζυγό της που δυστυχώς πίστευε βαθιά πως είχε δικαίωμα ζωής και θανάτου πάνω της.

Μέχρι να ξεριζωθεί από τα μυαλά κάποιων η πατριαρχία, η αντρική κυριαρχία και το νταηλίκι σε βάρος των γυναικών, η πολιτεία είναι υποχρεωμένη να προφυλάξει αποτελεσματικά με πράξεις, δράσεις και νόμους τα Θύματα – γυναίκες από τους Θύτες.

Αν δεν παρθούν μέτρα προστασίας , ‘’ήδη από χθες’’, θα θρηνήσουμε επιπλέον θύματα από αρρωστημένους ‘’Νταήδες’’, αφέντες.

Επιτέλους, ήρθε η ώρα να προχωρήσει χωρίς άλλη καθυστέρηση και στην Ελλάδα, όπως γίνεται και σε άλλες χώρες στην Ευρώπη, η επίσημη αναγνώριση και η εισαγωγή της ‘’γυναικοκτονίας’’, ως ενός νέου εγκλήματος, με ειδική διάταξη στον Π.Κ.

‘’Η ζωή είναι Γυναίκα Μάρθα, Ξένια, Πηγή και «Νεκταρία’’, όπως τραγουδά και η Ελένη Δήμου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News