Γυναικοκτονία στην Κρήτη: Αύριο η απολογία του 54χρονου δράστη

Κρήτη
Γυναικοκτονία στην Κρήτη: Αύριο η απολογία του 54χρονου δράστη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενώπιον εισαγγελέα και ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί ο 54χρονος δράστης της νέα γυναικοκτονίας, με θύμα τη 48χρονη Νεκταρία

Υπό δρακόντεια μέτρα και φορώντας χειροπέδες αναμένεται να βρεθεί αύριο Τρίτη 2 Νοεμβρίου, ενώπιον εισαγγελέα και ανακριτή, προκειμένου να απολογηθεί, ο 54χρονος δράστης της νέας γυναικοκτονίας που συγκλόνισε την κοινωνία της Κρήτης και όλης της χώρας, με θύμα τη 48χρονη Νεκταρία. Ο 54χρονος σκότωσε ακαριαία με μαχαίρι, καταφέροντάς της αλλεπάλληλα χτυπήματα, τη 48χρονη εν διαστάσει σύζυγό του, την περασμένη Παρασκευή 29 Οκτωβρίου στην Ιεράπετρα.

Ο 54χρονος νοσηλευόταν τις προηγούμενες μέρες στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας, καθώς μετά την αποτρόπαια πράξη του απειλούσε να αυτοκτονήσει πέφτοντας από γκρεμό στον οποίο είχε ανέβει, ενώ είχε αυτοτραυματιστεί πριν τη σύλληψή του δύο φορές με το μαχαίρι που προηγουμένως είχε σκοτώσει την εν διαστάσει σύζυγό του. Μετά από διαπραγματεύσεις τουλάχιστον επτά ωρών μεταξύ της Αστυνομίας και του 54χρονου δράστη, ο τελευταίος πείστηκε να παραδοθεί. Παρελήφθη στις 4 το απόγευμα της μοιραίας Παρασκευής από τους εφημερεύοντες γιατρούς στα ΤΕΠ, όπου διαπιστώθηκε ένα επιπόλαιο αλλά και ένα βαθύτερο τραύμα από μαχαίρι στη θωρακική χώρα.

Διαβάστε ακόμη 

⇒ Γυναικοκτονία στην Κρήτη: Εξιτήριο έλαβε ο 54χρονος - Απολογείται την Τρίτη

Χθες Κυριακή 31 Οκτωβρίου, και αφού πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, συνελήφθη, καθώς τον παρέλαβε περιπολικό της Αστυνομίας, και θα παραμείνει στα κρατητήρια της Αστυνομικής Ασφάλειας Ιεράπετρας μέχρι αύριο Τρίτη που θα απολογηθεί.

Υπενθυμίζεται πως προχθές Σάββατο 30 Οκτωβρίου ο 54χρονος ζήτησε και έλαβε 48ωρη προθεσμία, λόγω της νοσηλείας του, για να απολογηθεί για την κατηγορία που τον βαρύνει, η οποία είναι ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Θρήνος στην κηδεία της Νεκταρίας

Η τελευταία πράξη του δράματος της νέας στυγνής γυναικοκτονίας, που συγκλονίζει την τοπική κοινωνία της Ιεράπετρας, την Κρήτη και ολόκληρη την Ελλάδα, με θύμα τη 48χρονη Νεκταρία, γράφτηκε προχθές Σάββατο 30 Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό Κοίμησης της Θεοτόκου, στον Αμπελούζο Ηρακλείου.

Στις 2 μετά το μεσημέρι τα τέσσερα παιδιά της, η μητέρα της αλλά και τα αδέρφια της είπαν το τελευταίο «αντίο» στη Νεκταρία στον Αμπελούζο, τόπο καταγωγής της 48χρονης, και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου και τελέστηκε η νεκρώσιμη ακολουθία.

Η Μεσαρά, από όπου καταγόταν η 48χρονη Νεκταρία, παραμένει συγκλονισμένη. Η τοπική κοινωνία στον Αμπελούζο δεν μπορεί να πιστέψει τη δολοφονία της 48χρονης Νεκταρίας. Οι κάτοικοι μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για την άτυχη γυναίκα, ενώ πολίτες που τη γνώριζαν από παιδί δεν μπορούν να πιστέψουν την κατάληξη που είχε. Παράλληλα, καταδικάζουν το έγκλημα και τονίζουν πως το φαινόμενο των γυναικοκτονίων έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις και πρέπει να σταματήσει. Αποκάλυψαν, δε, πως η Νεκταρία πήγε για τελευταία φορά στο χωριό της φέτος το καλοκαίρι.

Συγκλονισμένη είναι όμως και η κοινωνία της Ιεράπετρας, όπου έμελλε να γραφτεί ο τραγικός επίλογος.

Η Νεκταρία αποτελεί το 13ο θύμα γυναικοκτονίας που έχει καταγραφεί στη χώρα μας από την αρχή του έτους που διανύουμε και το τρίτο κατά σειρά θύμα στην Κρήτη, με τα περιστατικά να προβληματίζουν έντονα τόσο τις αρμόδιες Αρχές όσο και όλο το πανελλήνιο.

«Σεβασμός στο πένθος»

Ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας αναλαμβάνει τη νομική εκπροσώπηση της οικογένειας της 48χρονης Νεκταρίας. Τις επόμενες ημέρες η οικογένεια του θύματος θα δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας. Όπως τονίζει ο κ. Λύτρας, επιθυμία των παιδιών της 48χρονης Νεκταρίας είναι όλοι να σεβαστούν το πένθος τους.

Η ανακοίνωση του κ. Λύτρα αναφέρει: «Αμέσως μετά την τέλεση του ειδεχθούς εγκλήματος στην Ιεράπετρα, επικοινώνησε μαζί μου η μεγάλη κόρη της θανούσης και άλλοι συγγενείς της, προκειμένου να αναλάβω την εκπροσώπηση της οικογένειας του θύματος. Δυστυχώς είμαστε μπροστά σε μια ακόμα δολοφονία γυναίκας που χάνει τη ζωή της από τον εν διαστάσει σύζυγό της. Επιθυμία των παιδιών της δολοφονηθείσας είναι να σεβαστούν όλοι το πένθος τους. Θα δηλώσουμε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας και θα πράξουμε τα δέοντα προκειμένου να αναδειχθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες τελέστηκε η αποτρόπαια αυτή πράξη».

Το Γηροκομείο Ιεράπετρας

Ο Σύλλογος Φίλων Γηροκομείου Ιεράπετρας, σε έκτακτη συνεδρίασή του, αποφάσισε να καταθέσει 300 ευρώ αντί στεφάνου στα παιδιά της αδικοχαμένης Νεκταρίας Μαράκη, η οποία εργαζόταν μέχρι πέρυσι στο Γηροκομείο. Αποφάσισε επίσης να προσφέρει μια θέση εργασίας σε ένα από τα τέσσερα παιδιά της Νεκταρίας στη δομή φιλοξενίας ηλικιωμένων στην Ιεράπετρα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Νίκο Μιαούλη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News