Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Παρασύρθηκε ράμπα ΑμεΑ

Λασίθι
Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Παρασύρθηκε ράμπα ΑμεΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Δήμος Ιεράπετρας υποσχέθηκε ότι θα επισκευαστεί η ράμπα που παρασύρθηκε

Η κακοκαιρία με την ονομασία «Μπάλλος» πέρασε χωρίς να αφήσει μεγάλες ζημιές στις υποδομές και στην ύπαιθρο του Δήμου Ιεράπετρας. Κάποιες καταπτώσεις βράχων που δημιούργησαν μικροπροβλήματα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο αντιμετωπίστηκαν εύκολα και δε δημιούργησαν ιδιαίτερα προβλήματα στους κατοίκους της περιοχής.

Η μεγαλύτερη ζημιά προκλήθηκε από τη θαλασσοταραχή που συνόδεψε τις βροχοπτώσεις. Ο έντονος κυματισμός προκάλεσε μεγάλες φθορές στον εγκατεστημένο στην κάτω παραλία της Ιεράπετρας μηχανισμό seatruck, ο οποίος είχε μείνει στην ακτή για να εξυπηρετεί ντόπιους και ξένους επισκέπτες στην είσοδό τους για μπάνιο στη θάλασσα όταν ο καιρός ήταν καλός.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης της μειοψηφίας «Μαζί αλλάζουμε την Ιεράπετρα» κ. Αργύρης Πανταζής, με ανακοίνωσεις που έστειλε στον Τύπο, κατηγορεί για αμέλεια τη δημοτική Αρχή, η οποία όπως υποστηρίζει έπρεπε να είχε αποσύρει από την ακτή τον μηχανισμό seatruck για να μην καταστραφεί από τη θαλασσοταραχή.

«Άλλο ένα παράδειγμα ορθής διαχείρισης και προστασίας της δημόσιας περιουσίας έδωσε τις προηγούμενες ημέρες η δημοτική Αρχή, κατά το πέρασμα από την Ιεράπετρα της κακοκαιρίας με την ονομασία “Μπάλλος”. Πρόκειται για το σύστημα πρόσβασης των ΑμεΑ στη θάλασσα και την παράσυρσή του, σύστημα που είχε τοποθετηθεί σε κεντρική παραλία του Δήμου.

Παρότι η κακοκαιρία είχε προαναγγελθεί αρκετές ημέρες νωρίτερα και μάλιστα με ισχυρούς νοτιάδες, στην Ιεράπετρα... “πέρα βρέχει”. Το σύστημα μαζί με όλα τα παρελκόμενά του, ξύλινους διαδρόμους, βοηθητικές ράμπες και άλλα, παρασύρθηκε από τα κύματα και πλέον τίθεται σε αχρηστία ή το κόστος επισκευής του θα στοιχίσει στον Δήμο ένα τεράστιο ποσό. Προφανώς η δημοτική Αρχή ξέχασε να το απομακρύνει στην ώρα του, πριν τα κύματα τού προκαλέσουν σοβαρές βλάβες ακόμα και στον ηλεκτρονικό εγκέφαλο, ο οποίος έκανε “μπάνιο”, μαζί με το υπόλοιπο σύστημα, στα αγριεμένα κύματα της θάλασσας. Για άλλη μια φορά τα στελέχη της δημοτικής Αρχής έτρεξαν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα με τη συνήθη τακτική τους, δηλαδή ανόητες δικαιολογίες και ψεύδη, ενώ παράλληλα προσπάθησαν να τα “μπαλώσουν” με αναφορές στα τοπικά Mέσα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι σήμερα είναι υπόλογοι απέναντι στους χρήστες για την καταστροφή του συστήματος, οι οποίοι περίμεναν την τοποθέτησή του από την αρχή του καλοκαιριού, με αυτή να γίνεται μετά από σοβαρή καθυστέρηση στα μέσα του Ιουλίου. Είναι ξεκάθαρο ότι η δημοτική Αρχή έχει χάσει την αίσθηση του χρόνου και λειτουργεί με χρονοκαθυστέρηση. Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να πετάνε τα λεφτά των δημοτών στη θάλασσα και μάλιστα με αναφορές και δικαιολογίες που δεν έπεισαν κανέναν. Όχι μόνο δε μερίμνησαν έγκαιρα για την απομάκρυνση του συστήματος, ως όφειλαν, πριν καταστραφεί, αλλά κοιτούσαν αμέτοχοι το σύστημα να καταστρέφεται, με τους επισκέπτες και τους κατοίκους της περιοχής να απορούν για τα κατορθώματα της δημοτικής Αρχής και για όλα όσα έβλεπαν», καταγγέλλει ο κ. Αργύρης Πανταζής.

Δήμος Ιεράπετρας: «Θα επισκευαστεί και επανατοποθετηθεί πριν το καλοκαίρι»

Από την πλευρά του Δήμου Ιεράπετρας, η αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος, υπεύθυνη της Πολιτικής Προστασίας κ. Μαρία Ρουμελιωτάκη, απαντώντας στο σχετικό ερώτημα, διαβεβαίωσε ότι ο μηχανισμός seatruck θα επισκευαστεί και θα τοποθετηθεί ξανά στην ακτή το επόμενο καλοκαίρι.

«Μας είχε ζητηθεί να αφήσουμε το seatruck στη θέση του, γιατί την πόλη μας είχαν προγραμματίσει να επισκεφτούν ξένοι επισκέπτες με ειδικές ανάγκες και κινητικά προβλήματα μετά τις 22 Οκτωβρίου, και θα ήθελαν να έχουν πρόσβαση στη θάλασσα».

Η διάταξη seatruck είναι η μοναδική λύση παγκοσμίως που εξασφαλίζει στα άτομα με κινητικά προβλήματα τη δυνατότητα πρόσβασης στη θάλασσα, χωρίς καμία βοήθεια από συνοδό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News