Λασίθι

Πέθανε ο πρώτος μεταδικτατορικός δήμαρχος της Ιεράπετρας Γιάννης Αγιαννιωτάκης

Διετέλεσε δήμαρχος την περίοδο 1975-1978 και κατέχει το ρεκόρ του νεότερου δημάρχου Ιεράπετρας

Θλίψη προκάλεσε ο θάνατος του πρώτου μεταδικτατορικού δημάρχου της Ιεράπετρας Γιάννη Αγιαννιωτάκη, ύστερα από σοβαρό πρόβλημα υγείας με το αίμα του, καθώς στα τέλη του περασμένου Αυγούστου η οικογένειά του είχε κάνει έκκληση για αίμα, ενώ αναφερόταν και η δύσκολη ομάδα αίματος 0 αρνητικό, που καθιστά ακόμη δυσκολότερη την εύρεση συμβατού δότη.

Ο Γιάννης Αγιαννιωτάκης, που διετέλεσε δήμαρχος Ιεράπετρας την περίοδο 1975-1978, κατέχει το ρεκόρ του νεότερου δημάρχου Ιεράπετρας, αλλά και μεταξύ πολλών άλλων Δήμων, αφού ανέλαβε καθήκοντα σε ηλικία μόλις 29 ετών. Για τον θάνατο του Γιάννη Αγιαννιωτάκη σε ηλικία 75 ετών, η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ/ΤΑΚ, του οποίου ήταν μέλος από το 1969 ως το 2006 - καθώς ήταν πολιτικός μηχανικός - εξέδωσε ανακοίνωση, εκφράζοντας τα βαθύτερα αισθήματα του κλάδου των μηχανικών για την απώλεια του εξαιρετικού και αγαπητού συναδέλφου τους στο στενό οικογενειακό και φιλικό του περιβάλλον.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

«Με την είδηση της απώλειας του Γιάννη Αγιαννιωτάκη, Πολιτικού Μηχανικού, εκλεκτού συναδέλφου, μέλους (1969 - 2006)  η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ – Τμήματος Ανατολικής Κρήτης, αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω:

  • Να εκδώσει σχετικό ψήφισμα,
  • Να συμμετέχει με εκπρόσωπο μας στην κηδεία του,
  • Να αποστείλει συλλυπητήριο στην οικογένειά του,
  • Να καταθέσει αντί στεφάνι, το ποσό των 50,00€ στον Σύλλογο Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας για λογαριασμό του Νοσοκομείου Ιεράπετρας

εκφράζοντας τα βαθύτερα αισθήματα του κλάδου των μηχανικών για την απώλεια του εξαιρετικού και αγαπητού συναδέλφου στο στενό οικογενειακό και φιλικό του περιβάλλον.

Aναλυτικά η ανακοίνωση:

O Γιάννης Αγιαννιωτάκης ήταν  πάντοτε ενεργός πολίτης με πολιτική άποψη και θέση, ενώ τον χαρακτήριζαν η εργατικότητα και η προσφορά, σε κάθε τομέα όπως παραδέχονται όλοι όσοι τον γνώριζαν.

Αποχαιρετάμε σήμερα ένα συνάδελφο, φίλο, συνεργάτη, σύντροφο, οικογενειάρχη, έναν καλό πολίτη, που όσοι γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί του έχουν να καταθέσουν μόνο θετικές μνήμες.

Άνθρωπος ολιγόλογος, διακριτικός, μεστός στα λόγια και ενεργός στις πράξεις, απεχθάνονταν την υπερβολή και την περίσσια προβολή. Κατά πρώτο λόγο και πάνω απ' όλα ήταν ενεργός πολίτης, με συμμετοχή, δράσεις και μετρήσιμο αποτέλεσμα.

Ένας πιστός δημοκράτης, που δε διαχώριζε τους ανθρώπους κατά τις πολιτικές τους προτιμήσεις, αλλά με βάση την προσήλωσή του σε υψηλές αρχές και αξίες.

Υπηρέτησε τη θέση  Δημάρχου  Ιεράπετρας από το 1975 έως το 1978 ενώ το Φεβρουάριο του 2020 είχαμε τη τιμή ως ΤΕΕ/ΤΑΚ να τον βραβεύσουμε για τη προσφορά του αυτή στα κοινά.

Μας λύπησε όλους η δύσκολη προσωπική δοκιμασία της υγείας του των τελευταίων χρόνων, που με θαυμαστή αντοχή και περίσσευμα ψυχής επωμίστηκε.

Συνάδελφε Γιάννη ,

Σε αποχαιρετούμε, σήμερα, στο τελευταίο, στο μεγάλο ταξίδι της ζωής σου, ήρεμο και γαλήνιο, όπως σε γνωρίσαμε».

 

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια