Rapid tests την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου στην Ιεράπετρα

Λασίθι
Rapid tests την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου στην Ιεράπετρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η προσέλευση των πολιτών που επιθυμούν να υποβληθούν στο τεστ είναι ελεύθερη

Έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid test) σε πεζούς θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 19/10/2021 και την Παρασκευή 22/10/2021 από κλιμάκια του ΕΟΔΥ στην Ιεράπετρα.

Οι δειγματοληψίες θα διεξαχθούν στον εξωτερικό χώρο του Δημαρχείου Ιεράπετρας, Δημοκρατίας 31από τις 10:00 έως τις 14:00Η προσέλευση του κοινού που επιθυμεί να υποβληθεί στο τεστ είναι ελεύθερη.

Οι προσερχόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν το ΑΜΚΑ τους και τον αριθμό του κινητού τηλέφωνου. Η λήψη του δείγματος θα γίνεται ρινοφαρυγγικά. Η δράση συνδιοργανώνεται από τον ΕΟΔΥ, την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Ιεράπετρας, με τη συμβολή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου.

Yπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας για την αντιμετώπιση της διασποράς του νέου κορωνοϊού, στις δημόσιες δομές θα μπορούν να πραγματοποιούν δωρεάν τεστ μόνο οι εμβολιασμένοι κατά της νόσου, καθώς και οι συμπτωματικοί πολίτες, ενώ θα πραγματοποιείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας.

Επίσης, tests σε δημόσιες δομές θα μπορούν να πραγματοποιούν πολίτες, στον τόπο διαμονής των οποίων δεν λειτουργεί ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο.

Τέλος, το κόστος των 10 ευρώ για τη διενέργεια του τεστ σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα βαραίνει τον πολίτη.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News