Λασίθι

Αργύρης Πανταζής: «Χαμηλές οι χρηματοδοτήσεις Πλακιωτάκη για την Ιεράπετρα»

Ανεπαρκείς από τον επικεφαλής της  Δημοτικής Παράταξης «Μαζί αλλάζουμε την Ιεράπετρα», Αργύρη Πανταζή, χαρακτηρίζονται οι ανακοινώσεις για χρηματοδοτήσεις έργων ύψους 3,9 εκ. ευρώ για την Ιεράπετρα

Οι ανακοινώσεις για χρηματοδοτήσεις έργων ύψους 3,9 εκατ. ευρώ για την Ιεράπετρα που ανακοίνωσε στην πρόσφατη περιοδεία του στην Ανατολική Κρήτη, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, χαρακτηρίζονται ανεπαρκείς από τον επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Μαζί αλλάζουμε την Ιεράπετρα» κ. Αργύρη Πανταζή, παρότι ο δήμαρχος κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης τότε, είχε εκφράσει την ικανοποίηση του διεκδικώντας παράλληλα χρηματοδοτήσεις και για καινούργια έργα.

«Μεγάλες είναι οι ευθύνες της δημοτικής αρχής για τις χαμηλές χρηματοδοτήσεις Πλακιωτάκη στην Ιεράπετρα, που ανακοινώθηκαν δια στόματος Υπουργού Ναυτιλίας και βουλευτή Λασιθίου κ. Πλακιωτάκη.

Διαβάστε ακόμη: Πλακιωτάκης για Μακρύ Γιαλό: Έργα ύψους 1,8 εκατ. ευρώ

Συγκεκριμένα, στην πρόσφατη περιοδεία του στην ανατολική Κρήτη ο Υπουργός Ναυτιλίας ανακοίνωσε την χρηματοδότηση έργων, λιμενικών εγκαταστάσεων αλλά και έργων προστασίας λιμένων όπως οι τρεις ύφαλοι κυματοθραύστες στο Δήμο Σητείας καθώς και έργων αναβάθμισης λιμενικών καταφυγίων στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Κρήτης. Αναλυτικά οι ανακοινώσεις που δόθηκαν στην δημοσιότητα αναφέρουν την χρηματοδότηση ύψους πέντε εκατομμυρίων ευρώ στο Δήμο Χερσονήσου, έξι  εκατομμυρίων ευρώ στο Δήμο Αγίου Νικολάου, και έντεκα εκατομμυρίων ευρώ στον Δήμο Σητείας με διασφαλισμένες τις χρηματοδοτήσεις τους από το ΕΣΠΑ το ταμείο ανάκαμψης και από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Ναυτιλίας.

Στην τελευταία θέση των χρηματοδοτήσεων για άλλη μια φορά η Ιεράπετρα με ένα έργο που αναφέρεται στον εκσυγχρονισμό του λιμενικού καταφυγίου Μακρύ Γιαλού, με προϋπολογισμό ένα εκατομμύριο οκτακόσιες χιλιάδες ευρώ.

Σε ότι αφορά την Ιεράπετρα ανακοινώθηκαν χρηματοδοτήσεις που έχουν ανακοινωθεί για πολλοστή φορά (προκειμένου να ανέβει το άθροισμα) με αποτέλεσμα το σύνολο αυτών να μην ξεπερνά το ύψος των τριών εκατομμυρίων εννιακοσίων χιλιάδων ευρώ. Μετά τα παραπάνω είναι ξεκάθαρο ότι η δημοτική αρχή δεν έχει καταφέρει μετά από επτά ολόκληρα χρόνια να πείσει για την αναγκαιότητα χρηματοδότησης αναπτυξιακών έργων και να εκπονήσει μελέτες έτσι ώστε σήμερα το υπουργείο ναυτιλίας να μπορεί να χρηματοδοτήσει την υλοποίηση τους. Οι χρηματοδοτήσεις που θα λάβει η Ιεράπετρα απέχουν μακράν από το ύψος των διασφαλισμένων χρηματοδοτήσεων που θα λάβουν οι όμοροι Δήμοι, παρότι στις δυο προαναφερόμενες περιπτώσεις Δήμων, τα ηνία τους έχουν αναλάβει νέοι δήμαρχοι όπως ο Δήμος Σητείας, και Δήμος Χερσονήσου», υπογραμμίζει στην ανακοίνωση του ο κ Αργύρης Πανταζής.

Η δημοτική παράταξη «Μαζί αλλάζουμε την Ιεράπετρα» καλεί την δημοτική Αρχή να σταματήσει τις άνευ ουσίας επικοινωνιακές τακτικές και να στρωθούν στην δουλειά γιατί τα αποτελέσματα που έχει φέρει έως και σήμερα, σε σχέση με αυτά των όμορων Δήμων, απέχουν παρασάγγας από τις ανάγκες των Γεραπερτιτών.

«Ηχηρά παραδείγματα αυτά των λιμενικών καταφυγίων Παχιάς Άμμου, Γρα Λυγιάς και Μύρτου. Μερικά από τα παραδείγματα που η δημοτική αρχή Καλαντζάκη όφειλε να είχε φροντίσει την ωρίμανση των ενεργειών έτσι ώστε σήμερα να είναι έτοιμα για να χρηματοδοτηθούν. Ανέτοιμη η δημοτική αρχή, προσπαθεί να προβάλει το υποτιθέμενο έργο της, αγνοώντας την πραγματικότητα που αναφέρεται σε επιτυχίες των άλλων Δήμων. Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η Ιεράπετρα έχει τεράστιες αναπτυξιακές δυνατότητες και είναι ανάγκη όσο ποτέ η δρομολόγηση μεγάλων αναπτυξιακών έργων. Είναι τραγικό το αποτέλεσμα μετά και τις ανακοινώσεις του υπουργείου Ναυτιλίας, η Ιεράπετρα, τέταρτος μεγαλύτερος σε πληθυσμό Δήμος της Κρήτης, να παραμένει η ουρά των χρηματοδοτήσεων», καταλήγει ο κ. Αργύρης Πανταζής.

 

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια