Άγιος Νικόλαος: Ποιος δρόμος της πόλης θα πάρει το όνομα του Μίκη Θεοδωράκη

Λασίθι
Άγιος Νικόλαος: Ποιος δρόμος της πόλης θα πάρει το όνομα του Μίκη Θεοδωράκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την μετονομασία μιας σημαντικής οδού της πόλης του Αγίου Νικολάου σε οδό Μίκη Θεοδωράκη, είχαν εκφραστεί τρεις προτάσεις - Ποια επικράτησε

Φόρο τιμής στον αείμνηστο μουσικοσυνθέτη και αγωνιστή Μίκη Θεοδωράκη αποτίνει ο Δήμος Αγίου Νικολάου, δίνοντας το όνομά του σε ένα σημαντικό δρόμο της πόλης.

Η σχετική απόφαση πέρασε ήδη από το Δημοτικό Συμβούλιο και μάλιστα ομόφωνα, και προβλέπει τη μετονομασία της οδού Γνώσεως, που περνά δίπλα από τις σχολικές μονάδες, σε οδό Μίκη Θεοδωράκη.Το Δημοτικό Συμβούλιο ουσιαστικά ενέκρινε την απόφαση που είχε παρθεί από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου και την Κοινότητα Αγίου Νικολάου, και στην οποία επιλέχθηκε η περίπτωση της οδού Γνώσεως μεταξύ τριών εναλλακτικών προτεινόμενων οδών.

Όπως ανέφερε, συγκεκριμένα, στην εισήγησή του ο πρόεδρος της Επιτροπής:

«Σαν ελάχιστο φόρο τιμής που πρέπει να αποδώσουμε στον μεγάλο Έλληνα Κρητικό, άνθρωπο της Τέχνης, αλλά και μεγάλη προσωπικότητα για την Ελλάδα, τον Μίκη Θεοδωράκη, είναι η μετονομασία μιας σημαντικής οδού της πόλης του Αγίου Νικολάου σε οδό Μίκη Θεοδωράκη. Έψαξα σε ποιες περιοχές θα μπορούσαμε ένα σημαντικό δρόμο να τον μετονομάσουμε σε οδό Μίκη Θεοδωράκη, ούτως ώστε και να μη δημιουργηθούν ζητήματα με τη λειτουργία της πόλης, αλλά και να αποδοθεί σωστά το μέγεθος του ανθρώπου που πάμε να τιμήσουμε. Έχω τρεις προτάσεις, όλες στο νέο σχέδιο πόλης, γιατί στο παλιό σχέδιο κάποιος σοβαρός μεγάλος δρόμος δεν υπάρχει και τα ονόματα που έχουν δοθεί σε αυτούς είναι σημαντικά, οπότε δε θα ήθελα να γίνει μια τέτοια αλλαγή.

Προτείνω λοιπόν τρεις θέσεις:

Η πρώτη είναι η σημερινή οδός Γνώσεως, που περνά δίπλα από τις σχολικές μονάδες, συνδέει το έξω της πόλης με το μέσα και είναι ένας μεγάλος σημαντικός δρόμος.

Η δεύτερη εναλλακτική είναι η οδός Σελήνης, που δεν είναι ούτε μικρός ούτε ασήμαντος δρόμος, και

η τρίτη είναι η οδός Ποταμού, που όμως δεν είναι τελειωμένος ο δρόμος.Εγώ εισηγούμαι την πρώτη πρόταση και εδώ να πω ότι και η Κοινότητα Αγίου Νικολάου ομόφωνα εισηγήθηκε την οδό Γνώσεως με την υπ’ αριθμ. 15/2021 απόφασή της».

(φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News