Υπόθεση Τηλέμαχου Κακουλίδη: Ένοχοι για ανθρωποκτονία πατέρας και γιός

Κρήτη
Υπόθεση Τηλέμαχου Κακουλίδη: Ένοχοι για ανθρωποκτονία πατέρας και γιός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένοχοι κηρύχθηκαν πριν από λίγη ώρα ο 57χρονος Κρητικός κι ο 37χρονος γιος του, οι οποίοι εμπλέκονται στην υπόθεση θανάτου του 44χρονου λογιστή Τηλέμαχου Κακουλίδη

Ένοχοι κηρύχθηκαν πριν από λίγη ώρα ο 57χρονος Κρητικός κι ο 37χρονος γιος του, οι οποίοι εμπλέκονται στην υπόθεση θανάτου του 44χρονου λογιστή Τηλέμαχου Κακουλίδη, ο οποίος είχε εντοπιστεί νεκρός το Νοέμβριο του 2019, στην πόλη της Σητείας.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου όπου εκδικάζεται η υπόθεση που είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία του Λασιθίου πριν από περίπου δύο χρόνια, έκρινε ένοχους πατέρα και γιο για «ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο δια παραλείψεως».

Τελικά αμφότεροι καταδικάστηκαν σε ποινή κάθειρξης 13 ετών. Σημειώνεται ότι το δικαστήριο δεν τους αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό.

Υπενθυμίζεται ότι οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν να δικαστούν με την κατηγορία της «θανατηφόρας έκθεσης».

Ωστόσο, νωρίτερα σήμερα, η Έδρα «υιοθετώντας» την εισαγγελική πρόταση που προηγήθηκε, μετέβαλε την κατηγορία σε «ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο δια παραλείψεως».

«Μέσα» ο γιός και ελεύθερος ο πατέρας του

Μετά την ολοκλήρωση της δίκης, ο 37χρονος άνδρας πήρε το δρόμο της επιστροφής στη φυλακή, αφού το δικαστήριο δεν χορήγησε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του.

Στον αντίποδα, ο πατέρας του 37χρονου παραμένει ελεύθερος (δεν είχε προφυλακιστεί, σε αντίθεση με το γιο του), καθώς η Έδρα αποφάσισε η έφεσή του να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ωστόσο, ο 57χρονος θα πρέπει να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του μια φορά το μήνα.

Ο συνήγορος της οικογένειας του θύματος, Γιώργος Κοκοσάλης ανέφερε στο neakriti.gr ότι οι γονείς του αδικοχαμένου Τηλέμαχου δέχτηκαν με ικανοποίηση την απόφαση του δικαστηρίου. Επεσήμανε, ωστόσο, ότι καμία απόφαση δεν θα φέρει πίσω τον αγαπημένο τους άνθρωπο.

Σύμφωνα με τον κ. Κοκοσάλη, συνιστά «νομική δικαίωση το γεγονός της μεταβολής της κατηγορίας η οποία κατά αποτέλεσμα έφερε και μεγαλύτερη ποινή, αφού αν οι κατηγορούμενοι καταδικάζονταν για θανατηφόρα έκθεση το μάξιμουμ της ποινής θα ήταν 10 έτη κάθειρξη, ενώ με τη μεταβολή της κατηγορίας μπορούσε να επιβληθεί ακόμη και ισόβια κάθειρξη. Το δικαστήριο αποφάσισε τελικά να επιβάλει κάθειρξη 13 ετών στο πλαίσιο της ευχέρειας που του δίνει ο νέος ποινικός κώδικας».

«Φυσικά καμία απόφαση δεν θα φέρει τον άτυχο Τηλέμαχο πίσω. Ωστόσο, για άλλη μια φορά η Δικαιοσύνη απέδειξε ότι συμπεριφορές τέτοιου απάνθρωπου τύπου, δεν μένουν ατιμώρητες» συμπλήρωσε με νόημα ο δικηγόρος της οικογένειας Κακουλίδη.

(Φωτογραφία Αρχείου Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News