Σεισμός 6 Ρίχτερ στο Ηράκλειο - Στους δρόμους και οι Ιεραπετρίτες

Λασίθι
Σεισμός 6 Ρίχτερ στο Ηράκλειο - Στους δρόμους και οι Ιεραπετρίτες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έντρομοι καταστηματάρχες και πελάτες των εμπορικών επιχειρήσεων στο εμπορικό κέντρο της Ιεράπετρας πετάχτηκαν έντρομοι έξω στους δρόμους και τις πλατείες

Στους δρόμους και στις πλατείες της Ιεράπετρας πετάχτηκαν οι κάτοικοι της περιοχής που τρομοκρατήθηκαν από την ισχυρή σεισμική δόνηση έντασης 6 Ρίχτερ το πρωί της Δευτέρας 27 Σεπτεμβρίου στις 9.17 το πρωί, 22 χλμ. Δυτικά Βορειοδυτικά της Άρβης, η οποία έγινε ιδιαίτερα αισθητή σε ολόκληρη την Κρήτη και είχε πολύ μεγάλη διάρκεια.

Στο εμπορικό κέντρο της Ιεράπετρας καταστηματάρχες και πελάτες των εμπορικών επιχειρήσεων πετάχτηκαν έντρομοι έξω στους δρόμους και τις πλατείες, ενώ τα παιδιά των σχολείων τήρησαν κατά γράμμα τις οδηγίες που έχουν πάρει από τους δασκάλους και τους καθηγητές τους και μπήκαν κάτω από τα θρανία μέχρι να σταματήσει να τρέμει η γη.

Τα παιδιά των σχολείων της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Ιεράπετρα έμειναν αρκετή ώρα έξω από τις τάξεις στον περίβολο των σχολείων τους, μέχρι να αποφασιστεί από τις διευθύνσεις τους, ότι δεν θα συνεχιστεί το μάθημα.

Οι γονείς των μικρών μαθητών πήγαν και πήραν τα παιδιά τους από τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία, ενώ τα απιδιά των Γυμνασίων και των Λυκείων γύρισαν στα σπίτια τους.

«Επειδή σε ολόκληρο το Δήμο Ιεράπετρας, στην πόλη και στα χωριά , δεν καταγράφηκαν σοβαρές ζημιές σε δημόσια κτήρια, σχολεία η κατοικίες , αποφασίστηκε ότι την Τρίτη και την Τετάρτη, τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα λειτουργήσουν κανονικά , σε αντίθεση με τα σχολεία του Νομού Ηρακλείου.

Το μόνο πρόβλημα που είχαμε να αντιμετωπίσουμε εμείς, ήταν στην δυτική Ιεράπετρα,  είχε να κάνει με μια κατολίσθηση που προκάλεσε αυτή η ισχυρή σεισμική δόνηση, στον επαρχιακό δρόμο Μύρτος-Τέρτσα στα όρια των Νομών Ηρακλείου και Λασιθίου.

Το οδόστρωμα καθαρίστηκε από χωματουργικό μηχάνημα του Δήμου Ιεράπετρας και η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε γρήγορα σε αυτό το σημείο. Από τις αναφορές που έχουμε από όλους τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων, δεν είχαμε κανέναν τραυματισμό η κάποια σοβαρή ζημιά η κατάρρευση παλαιού κτίσματος σε κανένα χωριό και ούτε στην παλιά πόλη της Ιεράπετρας, όπου υπάρχουν πολλά παλιά κτίσματα», μας είπε η αντιδήμαρχος καθαριότητας και Περιβάλλοντος Μαρία Ρουμελιωτάκη, υπεύθυνη για την Πολιτική Προστασία στο Δήμο Ιεράπετρας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News