Λασίθι

Πλακιωτάκης για Μακρύ Γιαλό: Έργα ύψους 1,8 εκατ. ευρώ

«Είναι ένα έργο που ταλαιπώρησε για πολλά χρόνια την τοπική κοινωνία το οποίο τελικώς και οριστικά θα βρει την λύση του» ανέφερε ο κ. Πλακιωτάκης

Στα 1,8 εκατ. ευρώ θα φτάσει το κόστος για τα έργα για λιμενικές υποδομές στο Μακρύ Γιαλό,  σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος βρέθηκε στην Ιεράπετρα, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης του στην ανατολική Κρήτη.

Όπως είπε ο κ. Πλακιωτάκης, το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής θα χρηματοδοτήσει μέσω διασφαλισμένων πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης, την ολοκληρωμένη παρέμβαση συνολικής αναβάθμισης του λιμένος του Μακρύ Γιαλού. «Είναι ένα έργο που ταλαιπώρησε για πολλά χρόνια την τοπική κοινωνία το οποίο τελικώς και οριστικά θα βρει την λύση του» ανέφερε ο κ. Πλακιωτάκης ο οποίος νωρίτερα στην Ιεράπετρα σε συνάντηση πού είχε αναφέρθηκε στην εξαιρετική συνεργασία με το Δήμο και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, μέσω της οποίας επετεύχθη και η χρηματοδότηση συγκεκριμένων δράσεων και πρωτοβουλιών που σχετίζονται με την ύδρευση αλλά και την εξομοίωση της χερσαίας ζώνης που περιλαμβάνει μελέτη ανάπλασης ύψους 180 χιλιάδων ευρώ αλλά και 300 χιλιάδες ευρώ για το φάρο της Ιεράπετρας.

«Τα έργα αυτά σε συνδυασμό με τον ύφαλο κυματοθραύστη που προωθεί η Δημοτική Αρχή αλλά και την χρηματοδότηση που θα αναλάβει το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για τη συνολική αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου, θα αλλάξει κυριολεκτικά η εικόνα της πόλεως της Ιεράπετρας» συμπλήρωσε ο κ. Πλακιωτάκης.

Ο υπουργός συμμετείχε σε σύσκεψη στο Δημαρχείο Ιεράπετρας στην οποία παραβρέθηκαν εκπρόσωποι παραγωγικών και τοπικών φορέων της περιοχής, ενώ το απόγευμα θα επισκεφθεί τη Σητεία.

φωτογραφία (INTIME)

Με πληροφορίες από ΑΠΕ -ΜΠΕ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια