Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου: Οριακή η κατάσταση μετά τις αναστολές των υγειονομικών

Λασίθι
Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου: Οριακή η κατάσταση μετά τις αναστολές των υγειονομικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι 33 αναστολές στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου φέρνουν τη λειτουργία στα όριά της - Ανάγκη να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο - Με συγχωνεύσεις και βάρδιες, στα όρια η λειτουργία του Νοσοκομείου

Οριακή είναι η κατάσταση στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου δύο εβδομάδες μετά την αναστολή 33 ανεμβολίαστων υγειονομικών.

Όπως επισημαίνουν οι υπεύθυνοι ιατροί με δύο μόλις θέσεις στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, οποιοδήποτε έκτακτο περιστατικό διακομίζεται απευθείας, στο Νοσοκομείο Ηρακλείου, ενώ η Καρδιολογική Κλινική έχει συγχωνεφθεί με εκείνη της Παθολογικής στην οποία και γίνεται συνοσηλεία εμπύρετων περιστατικών και ιώσεων από το ίδιο νοσηλευτικό προσωπικό.

Ασφυκτική, όμως, είναι η κατάσταση και στο τεχνικό τμήμα του νοσηλευτικού ιδρύματος, μιας και υπάρχουν πλέον βάρδιες που δεν καλύπτονται από κανένα τεχνικό, ενώ στη διοικητική υπηρεσία δημιουργούνται κενά σε κρίσιμα τμήματα. Δύσκολη είναι η κατάσταση και στα πλυντήρια του Νοσοκομείου όπου έχουν απομείνει τρεις εργαζόμενες, οι οποίες αδυνατούν να διεκπεραιώσουν το φόρτο εργασίας.

Αίτημα όλων είναι να καταργηθεί ο νόμος για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και να επιστρέψει το προσωπικό του Νοσοκομείου στις θέσεις του, να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας και να διενεργούνται περιοδικά rapid test σε όλους τους εργαζόμενους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News