4η AgroExpo: Η «καρδιά» της αγροτικής ανάπτυξης «χτυπά» στην Ιεράπετρα

Λασίθι
4η AgroExpo: Η «καρδιά» της αγροτικής ανάπτυξης «χτυπά» στην Ιεράπετρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου η 4η AgroExpo 2021 της Ιεράπετρας

Με ικανοποιητική επισκεψιμότητα  και πάρα το «μούδιασμα» των ανεμβολιαστών, λόγω των μέτρων προστασίας κατά της εξάπλωσης της πανδημίας, η 4η Agro Expo 2021 της Ιεράπετρας, άνοιξε τις πύλες της με τον  απαραίτητο αγιασμό από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. κ. Κύριλλο το απόγευμα της Παρασκευής 17 Σεπτεμβρίου.

Την κορδέλα των εγκαινίων της 4ης Αγροτικής Έκθεσης της Ιεράπετρας, έκοψαν μαζί ο σεβ Μητροπολίτης κ.κ. Κύριλλος, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκη, με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λασιθίου κ Θωμά Χαριτάκη και τον Δήμαρχο Ιεράπετρας κ Θεοδόση Καλαντζάκη.

Παρόντες στον αγιασμό και στα εγκαίνια της Αγροτικής Έκθεσης της Ιεράπετρας, ήταν επίσης, οι βουλευτές Μαν. Θραψανιώτης και Γ. Λογιάδης καθώς επίσης και ο δήμαρχος Σητείας κ. Γιώργος Ζερβάκης.

Η 4η Αγροτική Έκθεση της Ιεράπετρας έγινε αυτή τη φορά στον κατάλληλα διαμορφωμένο υπαίθριο χώρο της ΑΓΡΕΞ, αντί του Μισεδάκειου Αθλητικού Κέντρου όπου είχε γίνει στις 3 προηγούμενες διοργανώσεις.

Οι εκθέτες έφθασαν τους 76, ήταν δηλαδή  περισσότεροι από  το 2019.

Η πλειονότητα των εκθετών είχε σχέση με τον κλάδο των αγροεφοδίων,  των εργαλείων,  των φαρμάκων και των  λιπασμάτων του κλάδου των οπωροκηπευτικών προϊόντων.

Την διπλή χαρά του για τη διοργάνωση της 4ης Αγροτικής Έκθεσης της Ιεράπετρας εξέφρασε ο σεβασμιότατος Μητρ. Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Κύριλλος.

«Είναι διπλή η χαρά μου σήμερα που εγκαινιάζεται η αγροτικη έκθεση της Ιεράπετρας, μιας περιοχής όπου τυγχάνει να είμαι Μητροπλιτης.

Είναι μια Έκθεση κόσμημα για την Κρήτη και όλη την Ελλάδα. Η Ιεράπετρα αξίζει τέτοιες μεγάλες διοργανώσεις. 

Συγχαίρω τους διοργανωτές και ελπίζω ότι Δήμος και Περιφέρεια, θα τηρήσουν τις υποσχέσεις τους, ώστε το μεγάλο κτήριο της ΑΓΡΕΞ να διαμορφωθεί τα επόμενα χρόνια σε ένα μεγάλο κλειστό σύγχρονο εκθεσιακό Κέντρο.

Χαίρομαι επίσης, γιατί κι εγώ κατάγομαι από αγροτική οικογένεια, καθώς βλέπω ότι οι αγρότες έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για όλες τις σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις που αφορούν στον κλάδο τους και τους βοηθούν να παράγουν πιο ανταγωνιστικά προϊόντα που μπορούν να ταξιδεύουν στις αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού», μας είπε μεταξύ άλλων ο σεβασμιότατος Μητρ. Ιεραπύτνης και Σητείας κ. κ. Κύριλλος.

«Ήρθα εκπροσωπώντας  την κυβέρνηση να εγκαινιάσω την 4η Αγροτική Έκθεση της Ιεράπετρας και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τη μεγάλη συμμετοχή των εκθετών και την επισκεψιμότητα των αγροτών που έρχονται να ενημερωθούν για τις εξελίξεις και τα νέα προϊόντα με τα οποία θα εξελίξουν και θα βελτιώσουν τις καλλιέργειες τους.

Είμαστε κοντά στους διοργανωτές της έκθεσης και στηρίζουμε όλες αυτές τις προσπάθειες που τονώνουν την αγροτική μας Οικονομία», μας είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης.

«Ξεκινήσαμε από την πρώτη μέρα της έκθεσης πολύ δυνατά και με πολλούς εκθέτες. Είναι η μεγαλύτερη αγροτική έκθεση που έχουμε διοργανώσει μέχρι τώρα. Μην ξεχνάμε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες γίνεται αυτή η έκθεση. Είμαστε Ικανοποιημένοι από τον κόσμο και τους εκθέτες μας που μας έδειξαν  και πάλι τόσο μεγάλη εμπιστοσύνη» μας είπε ο κ Θωμάς Χαριτάκης, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λασιθίου.

Έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια από τους διοργανωτές

Η έκθεση αυτή έχει καινοτόμα προϊόντα που προσελκύσουν το ενδιαφέρον όλων των αγροτών της Κρήτης και όλης της Ελλάδας. Είναι μια ευκαιρία για τους αγρότες που ψάχνουν νέα σύγχρονα αγροτικά εφόδια αιχμής προκειμένου να αυξήσουν την παραγωγή τους και να βελτιώσουν την ποιότητα τους.

Πιστεύω ότι και η επόμενη Αγροτική έκθεση της Ιεράπετρας θα γίνει στον ίδιο υπαίθριο Εκθεσιακό χώρο, αλλά η μεθεπόμενη θα γίνει στο νέο Κλειστό Εκθεσιακό Κέντρο που σχεδιάζει ο Δήμος Ιεράπετρας και θα χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια Κρήτης», πρόσθεσε ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης.

«Θέλω να εκφράσω την ικανοποίηση μου για την Αγροτική έκθεση της Ιεράπετρας γιατί όταν ξεκινούσαμε το 2016 μαζί με το Δήμο Ιεράπετρας και το Επιμελητήριο, δεν πιστεύαμε ότι θα είχε τόσο γρήγορα τόσο μεγάλη ανταπόκριση στον κλάδο των επιχειρήσεων των αγροτικών εφοδίων, αλλά και στους ίδιους τους αγρότες μας.

Εδώ χτυπά η καρδιά της αγροτικής Κρήτης και δείχνει τη δυναμική που έχει η περιοχή.

Σε συνεργασία με το Δήμο Ιεράπετρας, ολοκληρώνεται η μελέτη για το κτήριο της ΑΓΡΕΞ ώστε να μπορούν να γίνουν οι αισθητικές παρεμβάσεις, όπου χρειάζεται, και εμείς θα το χρηματοδοτηθούμε αυτό το έργο με 4 εκατ. Ευρώ όπως είχαμε υποσχεθεί πριν από δύο χρόνια από την προηγούμενη αγροτική έκθεση της Ιεράπετρας», κατέληξε ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης.

Από την πλευρά των εκθετών τη στήριξη τους και την ικανοποίηση τους για την Αγροτική Έκθεση της Ιεράπετρας δήλωσαν ο διευθυντής της "Χελλαφαρμ" κ. Κώστας Παπαποστόλου και ο κ. Μανόλης Σαρικλάκης από την κατασκευαστική "Θερμοκήπια Κρήτης" Α.Ε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News