Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου: Εκσυγχρονισμός Πυρασφάλειας στα σχολεία

Λασίθι
Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου: Εκσυγχρονισμός Πυρασφάλειας στα σχολεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναλυτικά τι αλλαγές πρόκειται να γίνουν

Σύγχρονος εξοπλισμός Πυρασφάλειας θα εισαχθεί στα σχολεία του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, σύμφωνα με το Δήμαρχο Γιάννη Στεφανάκη, για την ασφάλεια των παιδιών και των εκπαιδευτικών.

Στις επόμενες ημέρες και πριν την έναρξη του νέου σχολικού έτους αναμένεται η παράδοση-τοποθέτηση του νέου συστήματος πυρασφάλειας στο Γυμνάσιο-Λύκειο Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου και συγκεκριμένα πρόκειται να τεθούν σε λειτουργία:

  • Φωτισμός Ασφαλείας
  • Σύστημα Πυρανίχνευσης
  • Ανιχνευτής καπνού
  • Ανιχνευτής θερμότητας
  • Σύστημα Πυρόσβεσης Λεβητοστασίου
  • Πίνακας κατάσβεσης
  • Φορητά Πυροσβεστικά Μέσα και λοιπά Μέσα Ενεργητικής Πυροπροστασίας δέσμης.

Η χρηματοδότηση προέρχεται από πόρους του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης αναφέρει σχετικά, ότι,

«Ο εκσυγχρονισμός των συστημάτων πυρασφάλειας στο κτίριο που στεγάζεται το Γυμνάσιο και Λύκειο του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου είναι άκρως απαραίτητη και επείγουσα για την ασφάλεια των παιδιών αλλά και των εκπαιδευτικών ευρύτερα των εργαζομένων σε αυτό. Μάλιστα αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη χρονική επέκταση της αδειοδότησης του κτιρίου από τη Πυροσβεστική Υπηρεσία για τη συνέχιση της λειτουργίας τους».

Επίσης το επόμενο διάστημα θα παραδοθεί  το έργο «Αποκατάσταση Στέγης του σχολικού Συγκροτήματος Γυμνασίου - Λυκείου Τζερμιάδου», έργο το οποίο υλοποιείτε μετά από προγραμματική σύμβασή που σύναψε ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου με τη Περιφέρεια Κρήτης με προϋπολογισμό 140.000 ευρώ.

Η χρηματοδότηση προήλθε από το αναπτυξιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας Κρήτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News