ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου: «Όχι στην υποβάθμιση του ΕΦΚΑ Σητείας και Ιεράπετρας»

Κρήτη
ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου: «Όχι στην υποβάθμιση του ΕΦΚΑ Σητείας και Ιεράπετρας»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ότι δημόσιο οργανισμό δεν πρόλαβαν να κλείσουν ή να συγχωνεύσουν το 2012 – 2014, το υλοποιούν τώρα»

«Ότι δημόσιο οργανισμό και υπηρεσία δεν πρόλαβαν να κλείσουν ή να συγχωνεύσουν το 2012 – 2014 κατά απαίτηση της τρόικας και των δανειστών, το υλοποιούν τώρα και χωρίς «λόγο», με αποκλειστικά δικό τους πολιτικό και ιδεολογικό σχεδιασμό.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο βουλευτής και υπουργός του νομού Λασιθίου κ. Πλακιωτάκης κάνουν πράξη την συρρίκνωση δημόσιων οργανισμών στο νομό μας, συγκεκριμένα του ΕΦΚΑ Σητείας και Ιεράπετρας, και φέρνουν αποκλειστικά την ευθύνη για αυτήν την αιφνιδιαστική ενέργεια.

Πιστοί στο νεοφιλελεύθερο δόγμα του λιγότερου κράτους, μοιράζουν τα ιμάτιά του και τις πλέον κερδοφόρες δραστηριότητες του στους ιδιώτες και στους κρατικοδίαιτους, κολλητούς τους «επιχειρηματίες».

Σκοπός της πολιτικής τους, είναι ξεκάθαρα το μοίρασμα των δημόσιων αγαθών σε Υγεία, Παιδεία, Κοινωνικές δομές και υπηρεσίες, κοινωνικά και κοινωφελή αγαθά σε μεγαλόσχημους «επιχειρηματίες».

Σύμφωνα με το ΠΔ 8 της 23/1/2019 της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, στην Ιεράπετρα και τη Σητεία θα λειτουργούσαν Αυτόνομα Τμήματα του ΕΦΚΑ που διατηρούσαν το 88% των δραστηριοτήτων (με ουσιαστική εξαίρεση τους ελέγχους, μετά την δημιουργία των ΠΕΚΑ).

Αυτό προέκυψε μετά από παρέμβαση του Βουλευτή Λασιθίου Μανόλη Θραψανιώτη και διάλογο με τους φορείς των εργαζομένων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ξαναφέρνει τις μνημονιακές ρυθμίσεις, δημιουργεί Αυτοτελή Γραφεία με ανύπαρκτες αρμοδιότητες και συνεχίζει την αποψίλωση υπηρεσιών των πόλεων του νομού με συνέπεια την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων και των εργαζομένων.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Λασιθίου και ο Βουλευτής Λασιθίου Μανόλης Θραψανιώτης στηρίζουν τον αγώνα και τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων και του συλλόγου εργαζομένων ΙΚΑ ν. Λασιθίου ώστε να μην υποβαθμιστεί ο ΕΦΚΑ Σητείας και Ιεράπετρας, να μην μετακινηθεί κανένας υπάλληλος τους στον Άγιο Νικόλαο και να συνεχίσουν την λειτουργία τους έτσι ως έχουν.

Η εξέλιξη της τηλεργασίας δίνει την δυνατότητα της εξ αποστάσεως εργασίας και υπαρκτές ανάγκες πρέπει να καλυφθούν με νέες προσλήψεις».

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News