Νοσηλευτές Λασιθίου: Κοινή επιστολή για τον τρόπο ορισμού συντονίστριας

Λασίθι
Νοσηλευτές Λασιθίου: Κοινή επιστολή για τον τρόπο ορισμού συντονίστριας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι αναφέρουν στην επιστολή τους

Κοινή επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλαν το ΔΣ του Συλλόγου Νοσηλευτών ΕΣΥ ν. Λασιθίου από κοινού με τα ΔΣ των συλλόγων εργαζομένων των νοσοκομείων του  ν. Λασιθίου στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και στη διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ  για τον τρόπο ορισμού συντονίστριας νοσηλευτριών λοιμώξεων ν. Λασιθίου.

Στην επιστολή αναφέρονται τα παρακάτω:

 "Θα θέλαμε να εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την απόφαση της διοικήτριας της 7ης ΥΠΕ με την οποία ορίζεται σε θέση Συντονίστριας Νοσηλευτριών  Επιτήρησης Λοιμώξεων για το νομό Λασιθίου για τη διαχείριση περιστατικών με λοίμωξη από το νέο κορονοϊο sars cov-2, συναδέλφισσα η οποία δεν υπηρετεί ως ΝΕΛ (νοσηλεύτρια επιτήρησης λοιμώξεων) σε κανένα Νοσοκομείο, δεν έχει επιλεγεί ποτέ ως ΝΕΛ με τη διαδικασία που προβλέπει η νομοθεσία, ενώ η θέση της αναπληρώτριας ΝΕΛ στο Νοσοκομείο Σητείας η οποία αναφέρεται ότι κατέχει, δεν υφίσταται ούτε σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία ούτε σύμφωνα με τον οργανισμό εσωτερικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου Σητείας.

Προξενεί εντύπωση το γεγονός ότι ενώ επί ενάμισι χρόνο αντιμετώπισης της πανδημίας η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ δεν είχε ορίσει συντονίστρια ΝΕΛ στο νομό Λασιθίου, ξαφνικά τώρα ορίζει άτομο που δεν κατέχει θέση ΝΕΛ και έχει πολύ μικρή εμπειρία στη διαχείριση ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων, τη στιγμή που στο νομό Λασιθίου υπάρχουν  ΝΕΛ με πολύχρονη εμπειρία ή με επιπλέον προσόντα που θα μπορούσαν να τοποθετηθούν σε αυτή τη θέση.

Εκ των πραγμάτων δημιουργείται η ερώτηση, ποιος είναι ο στόχος της συγκεκριμένης τοποθέτησης, η βελτίωση των διαδικασιών αντιμετώπισης της πανδημίας στα Νοσοκομεία του νομού, ή μήπως η τακτοποίηση συγκεκριμένου ατόμου σε κάποια θέση;

Επειδή λοιπόν προκύπτουν ζητήματα σχετικά με τη λογική, το στόχο και τη νομιμότητα της συγκεκριμένης απόφασης, παρακαλούμε για την επανεξέταση της."

ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου 

ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου -ΚΥ Ιεράπετρας

ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου - ΚΥ Σητείας

ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου -ΚΥ Νεάπολης "Διαλυνάκειο"

ΔΣ Συλλόγου Νοσηλευτών ΕΣΥ ν. Λασιθίου

φωτογραφία rawpixel

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News