Ιεράπετρα: Στον εισαγγελέα ο 43χρονος φερόμενος ως συνεργός του διαρρήκτη με τη βερμούδα

Λασίθι
Ιεράπετρα: Στον εισαγγελέα ο 43χρονος φερόμενος ως συνεργός του διαρρήκτη με τη βερμούδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο 33χρονος Αλβανός υπήκοος προφυλακίστηκε για διακεκριμένες κλοπές και οδηγήθηκε στις φυλακές των Χανίων

Το πρωί του περασμένου Σαββάτου άντρες του Τμήματος Ασφάλειας Ιεράπετρας, εντόπισαν και συνέλαβαν 43χρονο Αλβανικής υπηκοότητας, ο οποίος φέρεται να φιλοξενούσε, και να μετέφερε με δίκυκλο τον 33χρονο ομοεθνή του, που συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη μετά τη διάρρηξη που είχε κάνει στο σπίτι γνωστού Ιεραπετρίτη λαουτιέρη στο Βαθύ Ρυάκι Ιεράπετρας.

Ενώ την Παρασκευή ο 33χρονος Αλβανός υπήκοος προφυλακίστηκε για διακεκριμένες κλοπές και οδηγήθηκε στις φυλακές των Χανίων, οι άντρες του Τμήματος Ασφάλειας Ιεράπετρας, συνέχισαν τις έρευνες τους, για να βρουν τα κλοπιμαία (χρήματα και χρυσαφικά) που είχε αφαιρέσει από τα θύματα του, αλλά και για να φτάσουν στα ίχνη των συνεργών του 33χρονου κακοποιού, ο οποίος δεν δρούσε μόνος του.

Αξιοποιώντας κατάλληλα τις πληροφορίες που είχαν οι άντρες του Τμήματος Ασφάλειας Ιεράπετρας, εντόπισαν και συνέλαβαν τον 43χρονο ομοεθνή και οικοδεσπότη του, τον οποίο οδήγησαν το μεσημέρι της Κυριακής με τη δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος του στον εισαγγελέα υπηρεσίας Ν Λασιθίου για τα περαιτέρω.

Ο 33χρονος Αλβανός προφυλακίστηκε για 21 διακεκριμένες κλοπές και διαρρήξεις και μία απόπειρα. Η λεία του ήταν 111.910 ευρώ σε 23 μέρες.

Συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη αλλοδαπός για κλοπή, στο Λασίθι. Εξιχνιάστηκαν, επιπλέον είκοσι μία (21) υποθέσεις κλοπών και1 απόπειρα κλοπής για τις οποίες σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του αλλοδαπού.

Αφαίρεσε χρήματα και κοσμήματα η συνολική χρηματική αξία των οποίων ξεπερνά τις 110.000 ευρώ.

Συνελήφθη στις 04.08.2021 το βράδυ σε περιοχή του Δήμου Ιεράπετρας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ιεράπετρας και του Αστυνομικού Τμήματος Ιεράπετρας, αλλοδαπός κατηγορούμενος για κλοπή. Εξιχνιάστηκαν ακόμα είκοσι μία (21)υποθέσεις κλοπών – διαρρήξεων και μία (1) απόπειρα κλοπής, οι οποίες διαπράχθηκαν σε οικίες και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του αλλοδαπού. Ειδικότερα, χθες (04.08.2021) το βράδυ, ο αλλοδαπός αφαίρεσε από οικία ημεδαπής κοσμήματα συνολικής χρηματικής αξίας 3.000 ευρώ.

Άμεσα από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών εντοπίστηκε και συνελήφθη ο αλλοδαπός, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία και τα αφαιρεθέντα κοσμήματα τα οποία αποδόθηκαν στην παθούσα.

Από την συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα και προανάκριση και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του Τμήματος Ασφάλειας Ιεράπετρας.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα από τις 08.07.2021 έως την 01.08.2021, ο αλλοδαπός είχε διαπράξει ακόμα είκοσι μία (21) κλοπές-διαρρήξεις και 1 απόπειρα κλοπής σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ιεράπετρας, αφαιρώντας κοσμήματα και χρήματα συνολικής χρηματικής αξίας 111.910 ευρώ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News