Σε έξαρση οι διαρρήξεις & οι κλοπές και πάλι στην Ιεράπετρα - Συγκλονίζει η περιγραφή θύματος

Κρήτη
Σε έξαρση οι διαρρήξεις & οι κλοπές και πάλι στην Ιεράπετρα - Συγκλονίζει η περιγραφή θύματος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Εκτιμώ ότι η αξία των κοσμημάτων που μου αφαίρεσαν ξεπερνά τις 12.000 ευρώ»

Σε έξαρση βρίσκονται και πάλι το τελευταίο δεκαήμερο οι διαρρήξεις στην περιφέρεια και στα χωριά της Ιεράπετρας με τη λεία των κακοποιών να ξεπερνά τις δεκάδες χιλιάδες ευρώ και τα ανυποψίαστα θύματα των διαρρήξεων να έχουν χάσει τον ύπνο τους, καθώς φοβούνται μην επιστρέψουν οι κακοποιοί για να κλέψουν ότι άφησαν πίσω τους, την ώρα που μπορεί να α βρίσκονται και οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες μέσα στα σπίτια τους.

Οι θρασύτατοι διαρρήκτες που εκτιμάται ότι είναι τουλάχιστον δύο και δρουν με μάσκα και γάντια για να μην αναγνωριστούν, εφόσον βιντεοσκοπηθούν από τα ηλεκτρονικά συστήματα παρακολούθησης και για να μην αφήσουν πίσω τους δαχτυλικά αποτυπώματα, παρακολουθούν τα σπίτια των υποψήφιων θυμάτων τους και αφού βεβαιωθούν ότι το πεδίο είναι ελεύθερο, αφού οι ιδιοκτήτες απουσιάζουν, σκυλιά φύλακες δεν υπάρχουν και κανείς δεν τους έχει αντιληφθεί, επιχειρούν να εισέλθουν από ανοικτές μπαλκονόπορτες ή παράθυρα, τα οποία κάποιες φορές δε διστάζουν να σπάσουν για να μπορέσουν να εισέλθουν στο εσωτερικό των σπιτιών που έχουν βάλει στόχο.

Από τις τελευταίες δέκα διαρρήξεις που έχουν καταγγελθεί στο τμήμα Ασφάλειας Ιεράπετρας, οι διαρρήκτες δείχνουν να έχουν προτίμηση στα χρήματα και τα χρυσαφικά, ενώ αποφεύγουν να παίρνουν μαζί τους ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές.

Καταγγελίες για διαρρήξεις σε σπίτια έχουν δηλωθεί στην Ασφάλεια Ιεράπετρας περιοχές που βρίσκονται στην περίμετρο της πόλης της Ιεράπετρας, όπως είναι, η περιοχή των Λιβαδιών, του Περιστερά, της Καλλιθέας και πιο πρόσφατα στην περιοχή της δημοτικής κοινότητας Παχιάς Άμμου.

Στην Παχιά άμμο άνοιξαν το περασμένο Σάββατο το σπίτι του Γιάννη Δερμιτζομανωλάκη αλλά δεν πρόλαβαν να πάρουν κάποια χρυσαφικά η χρήματα, καθώς τη στιγμή που άρχισαν να ψάχνουν στο σπίτι επέστρεψε η σύζυγος του ιδιοκτήτη και οι διαρρήκτες αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν.

Με περίσσεια θράσους όμως, έμειναν κρυμμένοι στη γύρω περιοχή και αποφάσισαν να μπουν σε ένα άλλο γειτονικό σπίτι, επιλέγοντας εκείνο της εκπαιδευτικού Φωτεινής Ραπάνη και του συζύγου της Γιώργου Ρελάκη.

«Ο σύζυγός μου εκείνο το βράδυ απουσίαζε σε δουλειά και εγώ καθόμουν στο δυτικό μπαλκόνι του σπιτιού μας, διαβάζοντας και μελετώντας στον υπολογιστή μου.

Μέχρι τις έντεκα παρά είκοσι, υπήρχε κίνηση στο δρόμο και οι γείτονες μας από απέναντι κάθονταν στο μπαλκόνι τους, μέχρι να πάνε για ύπνο. Όταν οι γείτονες πήγαν για ύπνο πριν τις 11.00, εγώ σηκώθηκα πήγα στην κουζίνα μου να πάρω λίγο φρούτο, αλλά δεν άκουσα κάτι ύποπτο για να βάλω τις φωνές», μας λέει η εκπαιδευτικός κ. Φωτεινή Ραπάνη.

«Στις δώδεκα και δέκα μετά τα μεσάνυκτα μπήκα στην κρεβατοκάμαρα μας και είδα πάνω στο κρεβάτι πεταμένα πάνω στο στρώμα όλα τα κουτιά των χρυσαφικών των δικών μας και των παιδιών. Μας είχαν πάρει όλα τα χρυσά κοσμήματα και κάποια ασημένια που είχαν μεγάλη αξία καθώς και κάποια λίγα χρήματα που βρήκαν μέσα στο πορτοφόλι μου που είχα αφήσει πάνω στο τζάκι.

Στη βιασύνη τους να απομακρυνθούν μου πήραν και τοι δίπλωμα οδήγησης του αυτοκινήτου μου, που τελικά το βρήκα πεταμένο έξω από το σπίτι.

Κάλεσα αμέσως την Ασφάλεια και κάποιους κουμπάρους και φίλους μας για να έρθουν στο σπίτι. Πρέπει να σας πω ότι οι αστυνομικοί από το τμήμα Ασφάλειας Ιεράπετρας, ήρθαν στο σημείο της διάρρηξης μέσα σε δέκα λεπτά.

Την Κυριακή ήρθε η Σήμανση για να βρει δαχτυλικά αποτυπώματα και τη Δευτέρα ήρθαν ξανά οι αστυνομικοί για να βρουν ακόμη κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία.

Εκτιμώ ότι η αξία των κοσμημάτων που μου αφαίρεσαν ξεπερνά τις 12.000 ευρώ.

Έχω εμπιστοσύνη στην Ελληνική Αστυνομία και πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου η σύλληψη των κακοποιών. Αν κάποιος συγχωριανό μας είδε κάποιες ύποπτες κινήσεις τη νύχτα του περασμένου Σαββάτου γύρω από το σπίτι μου στη νότια είσοδο του χωριού από την Ιεράπετρα, τον παρακαλώ πάρα πολύ να πάει να το δηλώσει στο Τμήμα Ασφάλειας Ιεράπετρας, για να συνδράμει στην έρευνα για την ταυτοποίηση των δραστών», μας είπε η εκπαιδευτικός κ. Φωτεινή Ραπάνη από την Παχιά Άμμο.

Η τοπική κοινωνία της Ιεράπετρας είναι εξοργισμένη με όλα αυτά τα περιστατικά κλοπής της περιουσίας ανυποψίαστων πολιτών και ζητά άμεσα τη σύλληψη τους και την παραδειγματική τους τιμωρία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News