Χωρίς αναισθησιολόγο το Νοσοκομείο Ιεράπετρας - «Φωτιές» στην τοπική κοινωνία

Κρήτη
Χωρίς αναισθησιολόγο το Νοσοκομείο Ιεράπετρας - «Φωτιές» στην τοπική κοινωνία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Βασίλης Κικίλιας διαβεβαιώνει πως θα υπάρξει λύση εντός του καλοκαιριού

«Φωτιές» έχει ανάψει το θέμα της μετακίνησης του αναισθησιολόγου του νοσοκομείου Ιεράπετρας στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου.

Μετά τις διαμαρτυρίες των εργαζομένων στο νοσοκομείο αλλά και το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, ο δήμαρχος Ιεράπετρας ζητά με επιστολή του την παρέμβαση του Γιάννη Πλακιωτάκη, ώστε να σταματήσει όπως λέει η προσπάθεια υποβάθμισης και αποδυνάμωσης του Νοσοκομείου της Ιεράπετρας.

Το θέμα τέθηκε και στη συνάντηση που είχαν φορείς του Λασιθίου με τον υπουργό Υγείας, με τον Βασίλη Κικίλια να διαβεβαιώνει για λύση εντός του καλοκαιριού.

 Από την πλευρά του πάντως, ο δήμαρχος Ιεράπετρας δηλώνει έτοιμος για δυναμικές κινητοποιήσεις αν το ζήτημα δεν επιλυθεί άμεσα.

O αναισθησιολόγος από σήμερα εντάχθηκε κανονικά στο πρόγραμμα των εφημεριών του αναισθησιολογικού τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου ξεσηκώνοντας τις έντονες διαμαρτυρίες φορέων και τοπικής κοινωνίας.

Με επιστολή του ο δήμαρχος της Ιεράπετρας, ζητά την άμεση ανάκληση της απόφασης μετακίνησης ενός αναισθησιολόγου από το Νοσοκομείο Ιεράπετρας προς το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, καταγγέλλοντας παράλληλα προσπάθεια υποβάθμισης και αποδυνάμωσης του Νοσοκομείου της Ιεράπετρας.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή ο Θεοδόσης Καλαντζάκης: 

«Σε μια εποχή όπου ο Δήμος της Ιεράπετρας έχει πολύ περισσότερο πληθυσμό και δέχεται τεράστιο όγκο επισκεπτών είναι οξύμωρο αντί να δούμε ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής του Νοσοκομείου της Ιεράπετρας και ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού, να βλέπουμε τη δραματική διόγκωση των προβλημάτων με την απομείωση του προσωπικού.»

(Φωτογραφία Αρχείου RawPixel)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News