Τρεις πυρκαγιές σε εξέλιξη: Μεγάλη φωτιά στις Ασίτες, στις Κορφές & στα όρια των νομών Ηρακλείου - Λασιθίου

Κρήτη
Τρεις πυρκαγιές σε εξέλιξη: Μεγάλη φωτιά στις Ασίτες, στις Κορφές & στα όρια των νομών Ηρακλείου - Λασιθίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συναγερμός στην Πυροσβεστική - Τρεις φωτιές βρίσκονται σε εξέλιξη

Σε συναγερμό βρίσκεται η Πυροσβεστική, καθώς τρεις πυρκαγιές βρίσκονται σε εξέλιξη και πιο συγκεκριμένα η μία μαίνεται στα όρια των νομών Ηρακλείου Λασιθίου, η δεύτερη στις Ασίτες και η τρίτη στις Κορφές Ηρακλείου. 

Πιο συγκεκριμένα λίγο μετά τις 9 το βράδυ φωτιά ξέσπασε σε δύσβατη περιοχή μεταξύ Άνω και Κάτω Ασιτών στο Ηράκλειο.

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, σύμφωνα με πληροφορίες και πιο συγκεκριμένα έχουν σπεύσει στο σημείο και επιχειρούν 8 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες κλιμάκιο σπεύδει και από τα Ανώγεια.

Την ώρα που φωτιά μαίνεται πάνω από τον Καταφύγιο στον Ξερόκαμπο, όπως λέγεται η περιοχή, η οποία είναι αρκετά δύσβατη, το έργο των πυροσβεστών, οι οποίοι δίνουν μάχη με της φλόγες, δυσχεραίνει η ένταση των ανέμων.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το πουλμανάκι που μετέφερε το πεζοπόρο τμήμα της πυροσβεστικής δεν μπορούσε να ανέβει η Παναγία και τους πυροσβέστες ανέβασαν με 4Χ4 κάτοικοι της περιοχής.

Επίσης, κάθε δυνατή προσπάθεια καταβάλλεται από τους υπαλλήλους, ώστε να μην ξεφύγει η φωτιά και κατέβει χαμηλότερα, όπου υπάρχουν ξερά κλαδιά και αχινοπόδια, ενώ την ίδια ώρα που σύμφωνα με πληροφορίες, απειλούνται υπόστεγα και μαντριά.

Φωτιά στις Κορφές και στα όρια του νομού Ηρακλείου-Λασιθίου

Επίσης και στις Κορφές στο σημείο έχει σπεύσει πυροσβεστική δύναμη που επιχειρεί για την κατάσβεση της φωτιάς. 

Την ίδια ώρα μεγάλη φωτιά ξέσπασε σε περιοχή στα όρια των νομών Ηρακλείου - Λασιθίου και πιο συγκεκριμένα μεταξύ των οικισμών Παναγιάς, Εμπάρου και Κατωφυγίου, με αποτέλεσμα και την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η φωτιά μαίνεται σε υψόμετρο 1300 μέτρων, ενώ υπάρχει ανησυχία για τις εγκαταστάσεις των κτηνοτρόφων, που υπάρχουν στην περιοχή, ενώ ανησυχία προκαλεί και το γεγονός ότι υπάρχει μία κατοικία στην περιοχή. 

Άμεσα κινητοποιήθηκαν 16 πυροσβέστες με 8 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα που επιχειρούν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά. Επίσης, δύο Πυροσβεστικά οχήματα προσέγγισαν την περιοχή από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Τζερμιάδου, ενώ οι δυνάμεις ενισχύθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες και από τον Άγιο Νικόλαο.

(Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News