Λασίθι

Το Λάβαρο της Αγίας Λαύρας στις εκδηλώσεις για τη Μάχης της Κρήτης

Η υποδοχή του ιστορικού αυτού κειμηλίου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Ιουνίου, στις 7 μμ.

Το ιστορικό Λάβαρο της Αγίας Λαύρας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Επέτειο της Μάχης του Λασιθίου.

Σύμφωνα με την Ιερά Μητρόπολη Πέτρας και Χερρονήσου:

Σας γνωρίζουμε ότι την Κυριακή 6 Ιουνίου 2021 θα εορτασθεί η ιστορική επέτειος της Μάχης του Λασιθίου. Τους εορτασμούς θα λαμπρύνει η παρουσία του ιστορικού Λαβάρου που ύψωσε ο Παλαιών Πατρών Γερμανός στην Αγία Λαύρα των Καλαβρύτων, σηματοδοτώντας έτσι την έναρξη του Αγώνα.

Η υποδοχή του ιστορικού αυτού κειμηλίου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Ιουνίου, στις 7 μ.μ., στο Πάρκο Ελευθερίας στον χώρο της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κρουσταλλένιας, στην οποία και θα αποτεθεί το Ιερό Λάβαρο, κατά τη διάρκεια των διήμερων εκδηλώσεων. Εν συνεχεία θα τελεσθεί Δοξολογία και Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στο Καθολικό της Ιεράς Μονής.

Την Κυριακή 6 Ιουνίου θα τελεσθεί Αρχιερατικό Συλλείτουργο στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Κρουσταλλένιας. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, θα τελεσθεί Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο των πεσόντων κατά την Γιγαντομαχία του Λασιθίου και κατάθεση στεφάνων.

Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο κ. Γεώργιος Παναγιωτάκης, Ιστορικός Ερευνητής. Συντόμως θα ανακοινωθεί το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια