Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου: Μέχρι τις 31 Μαΐου οι εγγραφές

Λασίθι
Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου: Μέχρι τις 31 Μαΐου οι εγγραφές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολοκληρώνονται οι εγγραφές στο Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου μέχρι τις 31 Μαΐου

Άρχισαν οι εγγραφές για την επόμενη σχολική περίοδο στο Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου, στην τοπική κοινότητα Καββουσίου, και θα διαρκέσουν μέχρι τις 31 Μαΐου. Το Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου ιδρύθηκε και άρχισε να λειτουργεί από πέρυσι στο ανακαινισμένο παλαιό Δημοτικό Σχολείο Καββουσίου, στο γεωγραφικό κέντρο του Νομού Λασιθίου, ώστε να μπορεί να εξυπηρετήσει όλα τα παιδιά της Ιεράπετρας της Σητείας και του Αγίου Νικολάου.

«Με την ίδια ευθύνη και με μεγαλύτερη προσπάθεια όλων μας συνεχίζουμε τη στήριξή μας στη λειτουργία του Μουσικού Γυμνασίου Λασιθίου στην Κοινότητα Καββουσίου του Δήμου Ιεράπετρας», αναφέρει η αντιδήμαρχος κ. Μαρία Ρουμελιωτάκη, υπεύθυνη των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιεράπετρας.

Όπως όλοι γνωρίζουμε το Μουσικό Γυμνάσιο είναι ένα Δημόσιο Σχολείο που διδάσκονται όλα τα μαθήματα Γενικής Παιδείας και επιπλέον μαθήματα Μουσικής Παιδείας.

Τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα μέσα από τη Μουσική να παρουσιάσουν πάρα πολύ όμορφες εκδηλώσεις και δράσεις. Η Μουσική, ο Πολιτισμός και οι Τέχνες ολοκληρώνουν την παιδεία των εφήβων μαθητών.

«Είναι λοιπόν υποχρέωση όλων μας να στηρίξουμε και φέτος τη λειτουργία του Μουσικού Γυμνασίου Λασιθίου καλώντας όλους τους γονείς να ενημερωθούν σωστά και να αφουγκραστούν τα θέλω των παιδιών τους.

Εμείς από την πλευρά μας ως πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου Ιεράπετρας έχουμε ζητήσει από τους Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου μας να ενημερώσουν όλους τους μαθητές αλλά και τους γονείς για τη λειτουργία του Μουσικού Γυμνασίου και τον τρόπο εγγραφής των μαθητών. Σημειώστε ότι  οι εγγραφές για την επόμενη Σχολική Χρονιά λήγουν την 31η Μαΐου 2021.

Ευελπιστούμε να έχουμε αρκετές εγγραφές ούτως ώστε να λειτουργήσει και φέτος νέο Τμήμα στο Μουσικό Γυμνάσιο», προσθέτει η κ. Μαρία  Ρουμελιωτάκη.

«Είναι υποχρέωση όλων μας να στηρίξουμε τη λειτουργία του Μουσικού Γυμνασίου Λασιθίου στην Κοινότητα Καββουσίου του Δήμου Ιεράπετρας», δηλώνει ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης

Στην τελική ευθεία οι εγγραφές για το νέο σχολικό έτος για την συμμετοχή μαθητών στο μουσικό γυμνάσιο Λασιθίου, ανακοινώνει σήμερα σε μια προσπάθεια υπενθύμισης  και η δημοτική παράταξη του Α. Πανταζή, με την καταληκτική ημερομηνία των εγγραφών να λήγει  την Δευτέρα 31 Μαΐου στις 14:00 π.μ.

Η δημοτική παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα» για μια ακόμη φορά δίνει την απαιτούμενη  έμφαση στην ανάγκη ανάπτυξης νέων τμημάτων στο μουσικό γυμνάσιο Λασιθίου. Στοχεύει στην αύξηση των μαθητών και στην εύρυθμη λειτουργία του μουσικού σχολείου, με γνώμονα πάντα το άριστο επίπεδο διδασκαλίας.

«Δεν είναι λίγες οι φορές όπου ο επικεφαλής, ο πρόεδρος της επιτροπής παιδείας Δήμου Ιεράπετρας κ.  Παναγιώτης Σαρρής  και μέλη της παράταξης μας, βρέθηκαν στον  χώρο του μουσικού γυμνάσιου και συμμετείχαν σε συζητήσεις με τον  διευθυντή του  σχολείου κ. Χατζημανόλη, παρουσία της πρόεδρου και  των μελών του τοπικού  συμβουλίου της Κοινότητας Καβουσίου, προκειμένου να διευθετηθούν  εκκρεμότητες.

Κατά το παρελθόν αναδείξαμε ελλείψεις που υπήρχαν, οι οποίες ή είχαν  προγραμματιστεί από την δημοτική αρχή ή προγραμματίστηκαν άμεσα μετά τις  παρεμβάσεις μας στο δημοτικό συμβούλιο. Η δημιουργία του μουσικού γυμνασίου  Λασιθίου είναι ένα φωτεινό παράδειγμα καλής συνεργασίας των φορέων, όπου τελικά έστω και με ένα χρόνο καθυστέρησης τελεσφόρησε. Όπως πέρυσι έτσι και φέτος καλούμε τους γονείς να τολμήσουν και να επενδύσουν για την εκπαίδευση των παιδιών τους σε ένα άλλο επίπεδο μάθησης. Καλούμε του μαθητές να έρθουν σε επαφή με την διεύθυνση του σχολείου και από κοινού να σχεδιάσουν το μέλλον της εκπαίδευσης τους.

Η δημοτική παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα» τονίζει την ανάγκη δημιουργίας νέων υποδομών, στήριξε και θα συνεχίσει να στηρίζει όλες τις προσπάθειες που αναβαθμίζουν την εκπαίδευση στην Ιεράπετρα, πόσο μάλιστα όταν αυτές αναφέρονται σε νέες υποδομές που έχει ανάγκη ο τόπος μας. Όπως λέει κα η λαϊκή ρήση «Όπου ανοίγει ένα σχολείο κλείνει μια φυλακή», τονίζει ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα» κ. Αργύρης Πανταζής.

 (Φωτογραφία αρχείου unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News