Λασίθι

Γαλάζιες σημαίες: Από τις 14 στο μηδέν στην Ιεράπετρα

Έμεινε χωρίς τουριστική προβολή σύμφωνα με τον Αργύρη Πανταζή

Χωρίς γαλάζιες σημαίες στις δημοτικές παραλίες και χωρίς τουριστική προβολή για άλλη μια χρονιά έμεινε η κατά τα άλλα τουριστική Ιεράπετρα όπως υποσητρίζει η αντιπολίτευση.

«Δεν φτάνει να το λέμε αλλά να το αποδεικνύουμε και με πράξεις», είναι το μήνυμα που στέλνει ο επικεφαλής της δημοτικής  παράταξης «ΜΑΖΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ» Αργύρης Πανταζής στη δημοτική αρχή της Ιεράπετρας με δεδομένη την ανάρτηση του χάρτη με τις γαλάζιες σημαίες που πρόσφατα ανακοίνωσε ο ΕΟΤ σε συνεργασία με την Ελληνική  Εταιρεία Προστασίας της Φύσης.

Σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά οι γαλάζιες σημαίες έχουν αυξηθεί φέτος, με 48 νέες βραβεύσεις παραλιών σε δήμους της Ελλάδας.

«Ολοένα και περισσότεροι αντιλαμβάνονται την  αναγκαιότητα της πιστοποίησης της καθαρότητας των θαλασσών αλλά και των υπηρεσιών – διευκολύνσεων που παρέχουν οι οργανωμένες παραλίες στην Ελληνική επικράτεια. Οι μόνοι που δεν αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητα της παραπάνω Ευρωπαϊκής κατοχύρωσης- διάκρισης, μοιάζει να είναι τα στελέχη της δημοτικής αρχής που  αδιαφορήσαν για άλλη μια χρονιά  παρά τις περσινές τους υποσχέσεις. Για άλλη μια χρονιά  που  ούτε καν αιτήθηκαν   για τις πεντακάθαρες παραλίες μας προκειμένου να τύχουν της  βράβευσης με γαλάζιες σημαίες. Ο κάθε ένας από όλους εμάς μπορεί να αντιληφθεί την  σπουδαιότητα και το κύρος των βραβεύσεων αυτών, μιας και η επιτροπή αξιολόγησης  απαρτίζεται από δημόσιους φορείς που με την συμμετοχή τους και μόνο, αναβαθμίζουν τον θεσμό των γαλάζιων σημαιών. Με την χώρα μας για πρώτη φορά στην  σαραντάχρονη  ιστορία του θεσμού να καταλαμβάνει την δεύτερη θέση στον παγκόσμιο χάρτη των καθαρών παραλιών. Μια διάκριση που όλοι, εκτός την δημοτική αρχή, αντιλαμβάνονται ότι  αναβαθμίζει τον δήμο και την χώρα μας στις επιλογές των τουριστικών οδηγών, κατοχυρώνοντας έτσι άλλο ένα ισχυρό Brand Name για το τουριστικό ‘’προϊον’’ που  θέλουμε», αναφέρει σε επιστολή-καταγγελία που έστειλε στα ΜΜΕ ο κ Αργύρης Πανταζής.

Τα προηγούμενα χρόνια είχε στην κατοχή της 14 γαλάζιες σημαίες

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι η Ιεράπετρα τα προηγούμενα χρόνια είχε στην κατοχή της 14 γαλάζιες σημαίες.

«Ιδιαίτερα με την δημοτική αρχή Καλαντζάκη, φτάσαμε  από πέρση να έχουμε χάσει  και τις τελευταίες γαλάζιες σημαίες στις δημοτικές παραλίες,  μετά από ‘’πέναλτι’’ που επιβλήθηκε στον δήμο Ιεράπετρας για την αθέτηση από πλευράς του, των όρων και των προϋποθέσεων που είχαν τεθεί αρχικά από τον φορέα διαχείρισης των σημαιών. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πολυδιαφημισμένος  τουριστικός οδηγός που τον ακούμε τα τελευταία χρόνια από τα στελέχη της δημοτικής  αρχής αλλά τουριστικό οδηγό δεν έχουμε δει ακόμη. Η Ιεράπετρα  και η τουριστική της προβολή δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με προχειρότητα αλλά με έναν στρατηγικό  σχεδιασμό πενταετίας όπου θα αναφέρεται στην σύσταση εξατομικευμένων, θεματικών  επιτροπών π.χ ( επιτροπή γαλάζιων σημαιών- επιτροπή ανάδειξης αρχαιοτήτων και μνημείων κ.αλ.). Θα στοχεύει σε ισχυρές συνεργασίες με φορείς, στο ‘’πάντρεμα’’ του  πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό   και στην υλοποίηση στοχευμένων δράσεων που  αναβαθμίζουν το τουριστικό προϊόν και όχι να μένουμε στην γιορτή τουρισμού για να λέμε  ότι κάτι κάνουμε για τον τουρισμό.

Πυλώνας ανάπτυξης και τίποτα λιγότερο, αυτό είναι ο τουρισμός για την παράταξη μας που δεν έχει σταματήσει να αναδεικνύει θέματα, καταθέτοντας προτάσεις  που σχετίζονται  με την αύξηση των επισκεπτών και την αναβάθμιση των υπηρεσιών για τους δημότες και τους επισκέπτες της Ιεράπετρας. Μένουμε κοντά στους δημότες, αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο αύριο», καταλήγει ο κ Αργύρης Πανταζής , επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης  «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα».

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια