Ξεκίνησε δειλά - δειλά η τουριστική σαιζόν στην Ιεράπετρα - Θετικά τα μηνύματα, συγκρατημένη η αισιοδοξία

Οικονομία
Ξεκίνησε δειλά - δειλά η τουριστική σαιζόν στην Ιεράπετρα - Θετικά τα μηνύματα, συγκρατημένη η αισιοδοξία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θετικά είναι τα μηνύματα για τον τουρισμό στην Κρήτη από την TUΙ καθώς ξεκίνησαν οι πτήσεις και ανοίγουν 89 συνεργαζόμενα ξενοδοχεία στην Κρήτη.

Με θετικά μηνύματα τις τελευταίες 10 μέρες αλλά και με συγκρατημένη αισιοδοξία ανοίγουν μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Ιούνη όλα τα ξενοδοχεία της Ιεράπετρας, παραμένοντας στο στόχο που από την αρχή είχαν θέσει, να φτάσουν σε πληρότητα το 50% της τουριστικής σαιζόν του 2019.

Ξεκίνησε σήμερα Παρασκευή 14 Μαΐου δειλά - δειλά η τουριστική σαιζόν στην Ιεράπετρα με τις πρώτες αφίξεις Γερμανών τουριστών να αναμένονται στο καινούργιο ξενοδοχείο του

«Robinson Club» στη Δημοτική Κοινότητα του Αγίου Ιωάννου.

Το δεύτερο νεότευκτο ξενοδοχείο που θα ακολουθήσει είναι το «Santana» στην ανατολική έξοδο της Ιεράπετρας, για να πάρει σειρά την  Κυριακή 16 Μαΐου το «Ostria Resort and Spa» και το ερχόμενο Σάββατο 22 Μαΐου θα ανοίξουν τις πύλες τους στο Κουτσουνάρι το «Kakkos Bay» και το «Kakkos Beach».

«Στη φετινή δύσκολη και απρόβλεπτη  τουριστική σαιζόν, όπως συμβαίνει σχεδόν κάθε χρόνο την  αρχή κάνουν τα μεγάλα ξενοδοχεία της Ιεράπετρας. Εκτιμώ ότι μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Ιούνη , εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία της ευρύτερης περιοχής όπως και όλης της Κρήτης.

Μέχρι τις 15 Ιουνίου δεν περιμένουμε μεγάλες πληρότητες. Η κίνηση θα αρχίσει να αυξάνει στα ξενοδοχεία της περιοχής μας από το δεύτερο 15θήμερο του Ιούνη μέχρι και το Σεπτέμβρη.

Οι χώρες από τις οποίες περιμένουμε τους περισσότερους επισκέπτες είναι κυρίως η Γαλλία και η Γερμανία, ενώ  εφέτος η Πολωνία δείχνει πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον  για τα ξενοδοχεία της νοτιοανατολικής Κρήτης.  Η Ρωσική αγορά παραμένει ένα αίνιγμα ενώ δε γνωρίζουμε ακόμη κατά πόσο θα κινηθεί εφέτος και η Σκανδιναβική  τουριστική αγορά , μέσω του αεροδρομίου του Ηρακλείου», μας είπε  ο πρόεδρος της ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Νοτιοανατολικής Κρήτης κ. Γιώργος Βαρδάκης.

Στο μεταξύ οι περισσότεροι ξενοδόχοι  προσπαθούν να παραμένουν αισιόδοξοι ελπίζοντας ότι, θα λειτουργήσουν οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής στοχεύοντας ακόμη και στην επιμήκυνση  της Τουριστικής περιόδου μέχρι το τέλος του ερχόμενου Φθινοπώρου,  αν το εμβολιαστικό πρόγραμμα κατά του κορωνοϊού προχωρήσει σημαντικά σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες.

«Τις τελευταίες δέκα ημέρες έχουν αυξηθεί σημαντικά οι κρατήσεις για Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο. Πιστεύω ότι οι επισκέπτες από τη Γαλλία , τη Γερμανία και την Πολωνία θα δώσουν   δύναμη στην Τουριστική Ιεράπετρα και εφέτος και δεν πιστεύω  ότι θα έχουμε μια τόσο κακή σαιζόν όπως την περυσινή. Θεωρώ ότι θα κινηθεί σημαντικά μετά τον Ιούλιο και ο εσωτερικός Ελληνικός τουρισμός, γιατί στον Έλληνα τουρίστα η Ιεράπετρα πιστεύει πάρα πολύ», μας είπε ο ξενοδόχος κ. Αντώνης Κάκκος.

Θετικά τα μηνύματα για τον τουρισμό της Κρήτης από την TUI

Θετικά είναι τα μηνύματα για τον τουρισμό στην Κρήτη από την TUΙ καθώς ξεκίνησαν οι πτήσεις και ανοίγουν 89 συνεργαζόμενα ξενοδοχεία στην Κρήτη.

Τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη επισκέφθηκαν την Παρασκευή 14 Μαΐου με αφορμή την έναρξη της νέας τουριστικής σεζόν στην Κρήτη και την Ελλάδα, ο Περιφερειακός Διευθυντής Ελλάδας και Ανατολικής Μεσογείου Ian Hay και ο Γενικός διευθυντής της Robinson στην Ελλάδα, Τουρκία, Ιταλία και Κύπρο, Μιχάλης Πεδιαδιτάκης.

Στη διάρκεια της συνάντησης οι παράγοντες του τουρισμού έκαναν λόγο για μεγάλο ενδιαφέρον των τουριστών για την Κρήτη. Εξέφρασαν δε την αισιοδοξία τους για μια ευοίωνη προοπτική της τουριστικής χρόνιας.

«Το πιο σημαντικό μήνυμα είναι ότι έχουμε ξεκινήσει και σήμερα έχουμε τις πρώτες πτήσεις από τη Γερμανία. Θα ανοίξουμε αυτή την εβδομάδα 89 ξενοδοχεία στην Κρήτη με τους συνέταιρούς μας για τους πελάτες μας», δήλωσε ο Ian Hay.

Από την πλευρά του ο κ. Πεδιαδιτάκης σημείωσε πως «η κατάργηση της καραντίνας στις χώρες προέλευσης των τουριστών, έδωσε πολύ θετικά μηνύματα».

Μάλιστα έφερε ως παράδειγμα τη Γερμανία που ακύρωσε την πενθήμερη καραντίνα μετά την επιστροφή των τουριστών στη χώρα τους, δεδομένο που έδωσε «απίστευτη ώθηση στις κρατήσεις.

 «Εμείς σήμερα, ως Robinson ανοίγουμε και τα τρία ξενοδοχεία της Ελλάδας με 200 – 220 άτομα και στις επόμενες μέρες θα έχουμε πληρότητα που θα ξεπερνά το 60-70%», δήλωσε ο κ. Πεδιαδιτάκης.

Για μια σημαντική συνάντηση μίλησε ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, εξηγώντας πως, «είναι απολύτως θετικά τα μηνύματα για τον τουρισμό στην Κρήτη. Πιστεύουμε πως με τη ροή που δείχνουν οι κρατήσεις, με το εμβόλιο και με την προοπτική της ανοσίας, στην Κρήτη θα έχουμε αύξηση τουριστών τη φετινή χρονιά», δήλωσε ο Σταύρος Αρναουτάκης, ευχαριστώντας όλους τους ανθρώπους του τουρισμού για τη συνεργασία τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News