Υπό μερικό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά στα Δυτικά της Ιεράπετρας

Λασίθι
Υπό μερικό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά στα Δυτικά της Ιεράπετρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πυρκαγιά στα όρια των τοπικών κοινοτήτων Μαλλών και Μύθων Ιεράπετρας

Στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις από όλο το Νομό Λασιθίου, αλλά και το Ηράκλειο, ρίχνοντας στη μάχη με τον πύρινο εφιάλτη 11 πυροσβεστικά οχήματα και 28 πυροσβέστες.

Συναγερμός σήμανε στις 2 το μεσημέρι της Μεγάλης Δευτέρας στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες του Νομού Λασιθίου, καθώς είχε εκδηλωθεί επικίνδυνη πυρκαγιά στην περιοχή Μέσωνας - Κάτω Σαρακήνα (πάνω από το φαράγγι), μεταξύ των Τοπικών Κοινοτήτων Μύθων και Μαλλών, πολύ κοντά στο ξωκκλήσι της Αγίας Ειρήνης, πάνω από το φαράγγι.

Η πυρκαγιά, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ενδέχεται να εκδηλώθηκε από αμέλεια, καθώς είναι η χρονική στιγμή λίγο πριν ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος, που ο κόσμος προσπαθεί να κάψει όσα φυτικά υπολείμματα του έχουν απομείνει από την ελαιοκομική περίοδο.

Στο σημείο όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά έσπευσαν όλα τα διαθέσιμα πυροσβεστικά οχήματα από την Ιεράπετρα, τη Σητεία, τον Άγιο Νικόλαο και τη Βιάννο καθώς και ένα πεζοπόρο τμήμα της Π.Υ. που δημιουργήθηκε από τους υπηρετούντες πυροσβέστες στην Ιεράπετρα και στον Άγιο Νικόλαο.

Οι πυροσβέστες από την πρώτη στιγμή που έφθασαν στο σημείο όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά έπεσαν στη μάχη με τις φλόγες μάχη με τις φλόγες προκειμένου να σώσουν τις περιουσίες και κυρίως τους ελαιώνες των Μαλλών και των Μύθων, ωστόσο στο έργο τους δεν βοηθούσε ο κατά διαστήματα δυνατός αέρας που έπνεε στην περιοχή.

Δυο ώρες αργότερα κι ενώ τα πυροσβεστικά οχήματα είχαν ζώσει περιμετρικά το μέτωπο της φωτιάς πάρα το δύσβατο της περιοχής, η πυρκαγιά είχε περιοριστεί χωρίς ωστόσο να έχει τεθεί υπό έλεγχο στις 4 το απόγευμα οπότε και καταφέραμε να μιλήσουμε με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας κ. Δημήτρη Καλιοτζή.

«Η πυρκαγιά μέχρι τις 4 το απόγευμα έχει περιοριστεί. Ο καπνός έχει πέσει αλλά είναι πολύ νωρίς για να πούμε ότι έχει τεθεί υπό έλεγχο. Συνεχίζουμε την κατάσβεση με όλες μας τις διαθέσιμες δυνάμεις για να προστατέψουμε τις περιουσίες των κατοίκων της περιοχής. Μέχρι τις 4 το απόγευμα είχαν καεί στο σημείο όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά ελαιόδεντρα αγριάδες και ένα μικρό δασικό κομμάτι με πεύκα», μας είπε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας κ. Δημήτρης Καλιοτζής.

Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες προκειμένου να σώσουν τις περιουσίες και κυρίως τους ελαιώνες των Μαλλών και των Μύθων, ωστόσο στο έργο τους δεν βοηθά ο δυνατός αέρας που πνέει στην περιοχή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News