Παράρτημα ΑμεΑ Λασιθίου: Τι απαντά το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κρήτης για την υποστελέχωση

Κρήτη
Παράρτημα ΑμεΑ Λασιθίου: Τι απαντά το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κρήτης για την υποστελέχωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Διοίκησης

Η Διοίκηση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης εξέδωσε ανακοίνωση για την υποστελέχωση του Παραρτήματος ΑμεΑ Λασιθίου και της σειράς προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί για τους εργαζόμενους και τους περιθαλπόμενους.

«Αναφορικά με τα δημοσίευματα για το Παράρτημα ΑΜΕΑ Λασιθίου, ενημερώνουμε για τα εξής σχετικά με τις προσλήψεις και την υφιστάμενη κατάσταση του προσωπικού:

Kατόπιν των άμεσων ενεργειών του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και της αρμόδιας Υφυπουργού κ. Δόμνας Μιχαηλίδου, προσελήφθησαν πεντακόσια (500) άτομα ως έκτακτο επικουρικό προσωπικό COVID-19 για το σύνολο των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας ανά την Ελλάδα σε κρίσιμες ειδικότητες όπως νοσηλευτές, κοινωνικοί λειτουργοί, προσωπικό εστίασης, βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό και κοινωνικοί επιμελητές, με στόχο την θωράκιση των κλειστών δομών έναντι της πανδημίας. Ειδικότερα, δυνάμει των ανωτέρω, το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης προκήρυξε και προσέλαβε σαράντα δύο (42) θέσεις, εκ των οποίων οι εννέα (9) στο ΑΜΕΑ Λασιθίου. Το έκτακτο προσωπικό COVID-19 έχει λάβει παράταση έως τις 30.09.2021 σύμφωνα με το ν. 4790/2021.

Αξίζει να σημειωθεί δε, ότι στο ΑΜΕΑ Λασιθίου επαναπροκηρύσσεται κατ’επανάληψη θέση ΤΕ Νοσηλευτικής, η οποία μένει κενή μέχρι σήμερα λόγω έλλειψης υποψηφίων.

Εκτός των ανωτέρω, στο ΑΜΕΑ Λασιθίου υπηρετούν, επιπλέον του μόνιμου προσωπικού και του έκτακτου επικουρικού προσωπικού COVID-19, δεκατέσσερα (14) άτομα με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου. Αυτές οι συμβάσεις του επικουρικού προσωπικού παρατάθηκαν έως τη δημοσίευση του διορισμού των επιτυχόντων των οριστικών πινάκων της με αρ. 7Κ/2019 Προκήρυξης του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, δίδεται παράταση στο κοινωφελές πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που αφορά 36.500 εργαζόμενους.

Το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να αναλάβουν υπηρεσία στις δομές του Κ.Κ.Π.Π.Κ. μόνιμοι και επικουρικοί υπάλληλοι ως εξής:

α) Με την προκήρυξη 7Κ/2019 ανακοινώθηκε η πρόσληψη σαράντα πέντε (45) μονίμων υπαλλήλων στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης, εκ των οποίων οι δεκατρείς (13) στο ΑΜΕΑ Λασιθίου. Αναφορικά με την ως άνω προκήρυξη έχουν ήδη εκδοθεί οριστικοί πίνακες για κάποιες κατηγορίες θέσεων, με τα οριστικά αποτελέσματα να αναμένονται για το σύνολο των κατηγοριών το προσεχές χρονικό διάστημα.

β) Τον Μάρτιο 2021 το Κ.Κ.Π.Π.Κ. προκήρυξε εξήντα (60) θέσεις επικουρικού προσωπικού, εκ των οποίων οι δώδεκα (12) στο ΑΜΕΑ Λασιθίου, η πρόληψη των οποίων ολοκληρώνεται εντός των ημερών.

Συγκεντρωτικά, το αμέσως προσεχές διάστημα το Παράρτημα ΑΜΕΑ Λασιθίου, πέραν των 24 ατόμων των οποίων οι συμβάσεις παρατάθηκαν με τα παραπάνω καθεστώτα, ενισχύεται με 25 ακόμη υπαλλήλους, μόνιμο και επικουρικό προσωπικό. Οι δημόσιες προνοιακές δομές εν μέσω πανδημίας βρέθηκαν στελεχωμένες περισσότερο από κάθε άλλη περίοδο την τελευταία δεκαετία

Σημαντικό δε, είναι να τονιστεί πως μείζονος σημασίας για την μη αδρανοποίηση του προσωπικού εν μέσω πανδημίας, και πρωτίστως για την διασφάλιση της ζωής και της υγείας των περιθαλπόμενων και του προσωπικού είναι η αυστηρή τήρηση των πρωτοκόλλων και των μέτρων προστασίας από τον SARS-CoV-2 από τους εργαζομένους των δομών, η συμμετοχή των εργαζομένων στον εμβολιασμό καθώς και η ορθή κατανομή του υφιστάμενου προσωπικού από τους υπευθύνους τμημάτων και την Διεύθυνση του κάθε Παραρτήματος.

Η Διοίκηση του Κ.Κ.Π.Π.Κ.,σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, βρίσκεται σε συνεχή εγρήγορση καθ'όλη την περίοδο της πανδημίας για την θωράκιση των δομών μέσω προσλήψεων προσωπικού, εκπαίδευσης και συνεχούς ευαισθητοποίησης του προσωπικού για την προστασία του ευαίσθητου ωφελούμενου πληθυσμού και κάθε απαραίτητης ενέργειας για την διατήρηση της ομαλής λειτουργίας των δομών του».

(Φωτογραφία Αρχείου RawPixel)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News