Έγκλημα στη Νεάπολη: Τι κατέθεσαν ο γιος και ο γαμπρός του Μ. Φινοκαλιώτη

Λασίθι
Έγκλημα στη Νεάπολη: Τι κατέθεσαν ο γιος και ο γαμπρός του Μ. Φινοκαλιώτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατά την έναρξη της διαδικασίας, ο 44χρονος κατηγορούμενος ανέφερε ότι λυπάται γι’ αυτό που συνέβη και επιφυλάχθηκε να εξηγήσει το τι ακριβώς έγινε κατά την απολογία του

Την ερχόμενη Παρασκευή θα συνεχιστεί η δίκη του 44χρονου άνδρα, ο οποίος τον Φεβρουάριο του 2020, είχε πυροβολήσει θανάσιμα τον 73χρονο Μανόλη Φινοκαλιώτη, στα Περάμπελα, κοντά στις Κουρούνες Λασιθίου.

Η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης ξεκίνησε σήμερα το πρωί (Τρίτη 6/4) στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου.

Κατά την πρώτη συνεδρίαση του δικαστηρίου, εξετάστηκαν όλοι οι μάρτυρες του κατηγορητηρίου και στη συνέχεια η Έδρα διέκοψε τη δίκη, η οποία θα συνεχιστεί στις 11.30 το πρωί της ερχόμενης Παρασκευής 9 Απριλίου.

Κατά την έναρξη της διαδικασίας, ο 44χρονος κατηγορούμενος ανέφερε ότι λυπάται γι’ αυτό που συνέβη και επιφυλάχθηκε να εξηγήσει το τι ακριβώς έγινε κατά την απολογία του.

Μεταξύ των μαρτύρων του κατηγορητηρίου που κατέθεσαν σήμερα ενώπιον της Έδρας, βρέθηκαν ο γαμπρός και ο γιος του Φινοκαλιώτη, οι οποίοι είχαν τραυματιστεί από την ένοπλη επίθεση.

Σύμφωνα με τα όσα είπαν, ο κατηγορούμενος στόχευσε με το όπλο που κρατούσε και τους πυροβόλησε.

Ως μάρτυρας του κατηγορητηρίου κατέθεσε και η χήρα του 73χρονου, η οποία ήταν εμφανώς συντετριμμένη.

Εξάλλου, από την Έδρα εξετάστηκε κι ένας αστυνομικός που είχε ασχοληθεί με την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος, ο οποίος παραμένει προσωρινά κρατούμενος από τον Φεβρουάριο του 2020, κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, αλλά και για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή.

Ας σημειωθεί ότι κατά την σημερινή συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου δεν έλειψαν οι στιγμές έντασης.

Σε κάποια από τις διακοπές της δίκης, κατά τη μεταφορά του κατηγορούμενου από τους αστυνομικούς στην αίθουσα του δικαστηρίου, οι συγγενείς του θύματος που βρίσκονταν στο ακροατήριο, εξαγριώθηκαν στη θέα του 44χρονου άνδρα.

Η ένταση χτύπησε "κόκκινο", αφού κάποιοι από αυτούς του επιτέθηκαν φραστικά, ωστόσο, τα πνεύματα δεν άργησαν να ηρεμήσουν.

Μιλώντας πάντως στο neakriti.gr, ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης του κατηγορούμενου, δικηγόρος κ. Διονύσης Βέρρας έκανε λόγο για "άστοχη επιλογή δια παραλείψεως" εκ μέρους των αστυνομικών, οι οποίοι μετέφεραν τον κατηγορούμενο δίπλα από το σημείο όπου βρίσκονταν συγγενείς του θύματος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News