Σοβαρές ελλείψεις προσωπικού στο παράρτημα ΑμεΑ Λασιθίου – 16 εργαζόμενοι για 79 περιθαλπόμενους

Κρήτη
Σοβαρές ελλείψεις προσωπικού στο παράρτημα ΑμεΑ Λασιθίου – 16 εργαζόμενοι για 79 περιθαλπόμενους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελάχιστοι εργαζόμενοι έχουν εμβολιαστεί έναντι του κορωνοϊού

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν την Παρασκευή οι εργαζόμενοι του Παραρτήματος ΑμεΑ Λασιθίου στον Άγιο Νικόλαο.

Μείζων ζήτημα αποτελεί η έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού, που στον καιρό της πανδημίας έφερε σε ακόμα πιο δύσκολη θέση περιθαλπόμενους και εργαζομένους.

Αρκεί να σκεφτεί κανείς πως προκειμένου να τηρούνται τα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού, το παράρτημα λειτουργεί πλέον σε 3 ορόφους με 16 ενεργούς εργαζόμενους να προσπαθούν να εξυπηρετήσουν 79 περιθαλπόμενους.

Οι περιθαλπόμενοι στο παράρτημα ΑΜΕΑ Λασιθίου είναι άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις.

"Είμαστε αφημένοι μόνοι μας στη τύχη μας" λέει η προϊσταμένη του νοσηλευτικού τμήματος του Παραρτήματος ΑμεΑ Λασιθίου, που σημειώνει εμφατικά πως την ώρα που σχεδόν στο σύνολό τους οι περιθαλπόμενοι έχουν εμβολιαστεί, ελάχιστοι εργαζόμενοι ανταποκρίθηκαν τονίζοντας πως σε δομές όπως η δική τους μάλλον θα έπρεπε να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός προκειμένου να μην υπάρχουν μπρος-πίσω όπως χαρακτηριστικά λέει στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Παράλληλα, η προϊσταμένη του νοσηλευτικού τμήματος του Παραρτήματος ΑμεΑ Λασιθίου αναφέρει πως η καθαριότητα των περιθαλπόμενων είναι πλημμελής, η κινητοποίηση των βαρέως πασχόντων που είναι στα κρεβάτια τους δεν μπορεί να γίνει με ευκολία λόγω έλλειψης προσωπικού, ενώ προγραμματισμένα ιατρικά ραντεβού ακυρώνονται καθώς το προσωπικό δεν επαρκεί για να συνοδεύσει τους περιθαλπόμενους στο νοσοκομείο.

Σε μια τόσο ευαίσθητη δομή με περιθαλπόμενους που ανήκουν σε ιδιαίτερα ευπαθείς ομάδες εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως η πλειοψηφία των εργαζομένων επέλεξε να μην ανταποκριθεί στο κάλεσμα και να μην εμβολιαστεί τελικά.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

(Φωτογραφία Αρχείου RawPixel)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News