Λασίθι

Γιγάντιοι «κρατήρες» στη Μίλατο – Ο απίστευτος λόγος που δεν επισκευάζεται ο δρόμος

'Άνοιξε" η γη στη Μίλατο προκαλώντας παράπονα και ανησυχία

Οι κρατήρες που έχουν ανοίξει στον παραλιακό δρόμο της Μιλάτου προκαλούν ανησυχία. Η γη «άνοιξε» , γιγάντια χάσματα έχουν διαμορφωθεί και αποτελούν πλέον μόνιμο «αξιοθέατο» της περιοχής προκαλώντας παράπονα στους ντόπιους, απορία στους επισκέπτες και εγείρουν φυσικά ζήτημα ασφάλειας πεζών και οδηγών.

Δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι απλά αφού «πίσω» από τους κρατήρες που έχουν  διαμορφωθεί εδώ και χρόνια «κρύβεται» μια υπόθεση με πολύ γραφειοκρατία και ακόμη περισσότερο παραλογισμό.

Γιατί δεν μπορεί να γίνει παρέμβαση

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αγίου Νικολάου Αντώνη Ζερβό το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι το τοιχίο έχει «κουφώσει» λόγω της θάλασσας και το σημείο υποχωρεί όλο και περισσότερο. Η προσπάθεια επισκευής του σημείου όμως αποδεικνύεται «γόρδιος δεσμός».

Όπως τονίζει ο κ.Ζερβός στο neakriti.gr «δεν υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης γιατί είναι μέσα στον αιγιαλό. Δεν μας δίνεται έγκριση από την Κτηματική Υπηρεσία καθώς το τοιχίο που είχε φτιαχτεί πριν από πολλά χρόνια ήταν αυθαίρετο και δεν γίνεται παρέμβαση αν δεν νομιμοποιηθεί. Απευθυνθήκαμε και στον Εισαγγελέα ωστόσο δεν υπήρξε καμία εξέλιξη. Είχαμε δοκιμάσει ανάθεση μελέτης που ακυρώθηκε και προωθούμε και πάλι το θέμα της ακτο-μηχανικής μελέτη.».

Μοιάζει απίστευτο αλλά ένα τόσο σοβαρό θέμα, όσο της ασφάλειας πεζών και οδηγών που διέρχονται από το σημείο, έχει μπλεχτεί σε δαιδαλώδεις διαδικασίες και παραμένει στάσιμο. Και το ερχόμενο καλοκαίρι ο παραλιακός δρόμος θα παραμείνει… διάτρητος εάν δεν υπάρξει δραστική παρέμβαση για να λυθεί το θέμα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια