Συναγερμός σε πολεμικό πλοίο στο Καβο Σίδερο - Θετικό στον κορωνοϊό μέλος του πληρώματος

Λασίθι
Συναγερμός σε πολεμικό πλοίο στο Καβο Σίδερο - Θετικό στον κορωνοϊό μέλος του πληρώματος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο άτομα νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Σητείας

Θετικό στον κορωνοϊό εντοπίστηκε ένα μέλος του πληρωμάτος πολεμικού πλοίου που ήταν ελλιμενισμένο στην περιοχή Κάβο Σίδερο στη Σητεία.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο Σητείας, κ. Γιώργο Ζερβάκη και με βάση την πληροφόρηση που είχε από τη Ναυτική Βάση του Κυριαμαδίου, δύο άτομα από το πλήρωμα του πολεμικού πλοίου παρουσίασαν συμπτώματα κορωνοϊού.

Οι δύο άνδρες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Σητείας, όπου και επιβεβαιώθηκε πως ο ένας είναι θετικός στον κορωνοϊό, ενώ ο δεύτερος – παρότι έχει συμπτώματα – δεν επιβεβαιώθηκε θετικός.

Και τα δύο άτομα παραμένουν νοσηλευόμενα.

Σύμφωνα με τον κ. Ζερβάκη, πιθανότατα αύριο, αναμένεται κλιμάκιο από το Ναύσταθμο της Σούδας προκειμένου να προχωρήσει σε περεταίρω έλεγχο του πληρώματος και να διαπιστωθούν και άλλα θετικά κρούσματα – εάν υπάρχουν.

Ανησυχία για το Παλαίκαστρο

Σημειώνεται πως αύριο είχε προγραμματιστεί επίσκεψη από την Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) Λασιθίου προκειμένου να πραγματοποιηθούν rapid τεστ στην Σητεία.

Πρόταση, λοιπόν, του Δημάρχου είναι πως, εφόσον το επιτρέπουν τα πρωτόκολλα, το βέλτιστο θα ήταν τα τεστ να διενεργηθούν στο Παλαίκαστρο, καθώς, σύμφωνα με τις πληροφορίες, μέλη του πληρώματος του πολεμικού πλοίου είχαν βγει από το πλοίο και είχαν πραγματοποιήσει αγορές και διάφορες άλλες συναλλαγές στην περιοχή.

(Φωτογραφία αρχείου Unsplash) 

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News