Μαζικά rapid test σε κατοίκους της Ιεράπετρας - Πότε θα γίνουν - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι κάτοικοι

Λασίθι
Μαζικά rapid test σε κατοίκους της Ιεράπετρας - Πότε θα γίνουν - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι κάτοικοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις 11, 12 και 22 Μαρτίου θα γίνουν μαζικά rapid test σε κατοίκους της Ιεράπετρας

Η 7η ΥΠΕ Κρήτης σε συνεργασία με το Δήμο Ιεράπετρας και την Κινητή Ομάδα Υγείας(ΚΟμΥ) της  Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, θα προχωρήσει με μαζικές δειγματοληψίες με Rapid Test,  για να διαπιστωθεί από ένα μεγάλο και αντιπροσωπευτικό δείγμα του πληθυσμού της περιοχής, το επίπεδο της διασποράς του κορωνοϊού στο μεγαλύτερο Δήμο του ανατολικότερου Νομού της Κρήτης.

«Οι ημερομηνίες που θα βρίσκονται τα συνεργεία μας στην Ιεράπετρα και θα ανακοινωθούν και επίσημα από την 7η ΥΠΕ Κρήτης, είναι οι 11,12, και 22 Μαρτίου από τις 10:00 το πρωί, μέχρι τις 14:00 μ.μ.

Οι δειγματοληψίες θα ληφθούν από το προσωπικό της ΚΟμΥ Λασιθίου, στο Κλειστό Γυμναστήριο «Μάρκος Φωνιαδάκης» στη Βόρεια πλευρά της πόλης και θα είναι χωρίς ραντεβού. Όποιος κάτοικος της Ιεράπετρας θέλει να κάμει το  Rapid Test εκείνες τις τρεις ημέρες, θα μπορεί να προσέρχεται  στις εγκαταστάσεις του μεγάλου Κλειστού Γυμναστηρίου, κρατώντας τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου και τον ΑΜΚΑ του. Δεν θα κάνουμε drive through test σε διερχόμενους οδηγούς αυτοκινήτων, αλλά σε κατοίκους από 10 έως 100 χρονών που εθελοντικά θα προσέλθουν σε σταθερό σημείο  για να ελεγχθούν. Εάν έχουμε θετικά στην covid 19 δείγματα, θα ενημερωθούν άμεσα οι άνθρωποι και θα ακολουθήσει κατόπιν και μοριακό τεστ για επιβεβαίωση.

Ήδη με την κινητή μας ομάδα έχουμε έρθει αρκετές φορές στην Ιεράπετρα και έχουμε κάνει τις σχετικές δειγματοληψίες στο προσωπικό του Δήμου, σε αστυνομικούς και σε εργαζόμενους στο χώρο της Υγείας. Δεν έχουμε εντοπίσει κρούσματα του μεταλλαγμένου ιού και αυτό δείχνει ότι η Ιεράπετρα πάει καλά μέχρι τώρα. Σε γενικές γραμμές ωστόσο τις τελευταίες μέρες τα στοιχεία για το Νομό Λασιθίου δείχνουν ότι, βρισκόμαστε σε φάση αποκλιμάκωσης της πανδημίας», μας είπε, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις η ιατρός κ. Αθηνά Καρπούζη, υπεύθυνη της ΚΟμΥ Π.Ε Λασιθίου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες οι δειγματοληψίες από την Κινητή Ομάδα Υγείας της Π.Ε. Λασιθίου  θα συνεχιστούν στη Σητεία και στο Οροπέδιο. Στη Σητεία τα συνεργεία θα βρίσκονται, εκτός απροόπτου, στις 16, 23 και 30 Μαρτίου, ενώ στο Οροπέδιο Λασιθίου στις 18 Μαρτίου.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News