Δήμαρχος Αγίου Νικολάου: Τι ζητά από τους δημότες και τους γονείς των μαθητών

Λασίθι
Δήμαρχος Αγίου Νικολάου: Τι ζητά από τους δημότες και τους γονείς των μαθητών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με αφορμή τη μετάβαση του Δήμου στις «πορτοκαλί» περιοχές

Με αφορμή τις αλλαγές που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, σύμφωνα με τις οποίες  προβλέπεται η μερική άρση των  μέτρων, εν μέσω lockdown για τον κορωνοϊό, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Μετά την εφαρμογή του σκληρού lockdown για 2, 5 εβδομάδες, στον Δήμο Αγίου Νικολάου, αίρονται, όπως πληροφορηθήκαμε τα πρόσθετα μέτρα, αφού σημειώνεται καλύτερη επιδημιολογική εικόνα στην περιοχή.

Στο διάστημα αυτό, συνειδητοποιήσαμε όλοι, πόσο εύκολο είναι από την μια στιγμή στην άλλη, να βρεθούμε σε συνθήκες σκληρού lockdown - μια κατάσταση - που επιτείνει υποχρεωτικά την επιβεβαιωμένη κοινωνική απόσταση.

Ζητούμε από τους συνδημότες, που έδειξαν ιδιαίτερη υπευθυνότητα τις προηγούμενες ημέρες και με την στάση τους βοήθησαν να επιτευχθεί το σημερινό αποτέλεσμα και η επιστροφή στην σχετική κανονικότητα, να συνεχίσουν με την ίδια υπευθυνότητα, να τηρούν ευλαβικά τα μέτρα που έχουν υποδειχθεί από την επιστημονική κοινότητα.

Ζητούμε επίσης, από τους γονείς που τα παιδιά τους επιστρέφουν από την Δευτέρα 22/2 στα σχολεία, να προχωρούν καθημερινά στην θερμομέτρηση τους πριν την αποχώρηση από την οικία τους και εάν διαπιστώσουν ότι η θερμοκρασία δεν είναι η ενδεδειγμένη , να μην τα στέλνουν στις σχολικές μονάδες. Η θερμομέτρηση των μαθητών θα γίνεται και στα σχολεία, αλλά λόγω του μεγάλου αριθμού των μαθητών πιθανότατα να μην είναι λεπτομερής.

Με τον τρόπο αυτό, θ΄ αποφύγουμε ανάλογα περιστατικά – όπως αυτό του παιδικού σταθμού της Αμμούδας – που οδήγησαν την περιοχή στο σκληρό lockdown.»

(Φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News