Λασίθι

Προληπτικός έλεγχος για γλαύκωμα στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να κλείσουν ραντεβού στα γραφεία των εξωτερικών ιατρείων

Προληπτικό έλεγχο γλαυκώματος από 08/03/2021 έως και 12/03/2021 θα πραγματοποιήσει, η Οφθαλμολογική κλινική του Γ.Ν. Αγίου Νικολάου στο πλαίσιο της παγκόσμιας εβδομάδας γλαυκώματος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του νοσοκομείου:

«Το γλαύκωμα είναι από τις πιο συνηθισμένες αρρώστιες των οφθαλμών και προσβάλλει το 2-3% των ανθρώπων άνω των 40 ετών. Υπολογίζεται ότι παγκοσμίως, 5.7 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μειωμένη όραση και 3.1 εκατομμύρια είναι τυφλοί λόγω γλαυκώματος.

Το γλαύκωμα είναι μια ομάδα οπτικών νευροπαθειών, που στην πλειοψηφία τους είναι ασυμπτωματικές και σε ένα 50% μπορεί να παραμείνει αδιάγνωστο μέχρι τα τελευταία στάδια. Προκαλούν δηλαδή ζημιά χωρίς ο ασθενής να έχει ενόχληση, έως ότου είναι πλέον πολύ προχωρημένη η βλάβη. Το κληρονομικό είναι ένας από τους πολλούς παράγοντες που μπορεί να παίξουν ρόλο. Η αυξημένη ενδοφθάλμια πίεση, είναι συνήθως το τυπικό εύρημα, χωρίς όμως αυτό να αποτελεί κανόνα.

Η οπτική τομογραφία συνοχής (OCT) μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εκτίμηση του γλαυκώματος, όπως εφαρμόζεται ευρέως για το σκοπό αυτό στο νοσοκομείο μας. Το γλαύκωμα είναι η κύρια αιτία μη αναστρέψιμης τύφλωσης στον κόσμο. Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος της ενδοφθάλμιας πίεσης και του οπτικού νεύρου, μπορεί να οδηγήσει στην πρώιμη διάγνωση ενός γλαυκώματος, πριν προκληθεί σημαντική βλάβη.

Με αφορμή λοιπόν την παγκόσμια εβδομάδα γλαυκώματος, καλούμε όσους θα ήθελαν να υποβληθούν σε βασικό προληπτικό έλεγχο γλαυκώματος, να κλείσουν ραντεβού στα γραφεία των εξωτερικών ιατρείων του Γ.Ν.Αγ. Νικολάου, στο τηλέφωνο 28413 43606 και ώρες 11:30-14:30, για γλαύκωμα στο Οφθαλμολογικό τμήμα, από 08/03/2021 έως και 12/03/2021.

Δυστυχώς λόγω των ισχυόντων περιορισμών, ο αριθμός των ραντεβού θα είναι περιορισμένος. Με στόχο να αναχαιτίσουμε τον «σιωπηλό κλέφτη της όρασης», σας περιμένουμε. Με ευθύνη του διευθυντού του Οφθαλμολογικού τμήματος, Βασιλαρά Ηλία».

(φωτογραφία pexels)

 

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια