«Ζωηρή» η Μήδεια στο Οροπέδιο Λασιθίου με κεραυνούς, πτώσεις βράχων και καταστροφή μηχανημάτων εκχιονισμού

Κρήτη
«Ζωηρή» η Μήδεια στο Οροπέδιο Λασιθίου με κεραυνούς, πτώσεις βράχων και καταστροφή μηχανημάτων εκχιονισμού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Στεφανάκης: "Το Λασίθι πρέπει και θα μείνει ανοικτό"

Ένα λευκό πέπλο χιονιού έχει καλύψει τις τελευταίες ώρες το Οροπέδιο Λασιθίου με τους κατοίκους, που είναι συνηθισμένοι σε φαινόμενα έντονων χιονοπτώσεων, να απολαμβάνουν και αυτή τη φορά το όμορφο σκηνικό, την ίδια ώρα όμως, που δεν λείπουν τα προβλήματα.

Είναι χαρακτηριστική η ανάρτηση του δημάρχου Οροπεδίου Λασιθίου κ. Στεφανάκη στο Facebook όπου και έκανε λόγο για μία άγρια νύχτα και συνάμα δύσκολη μέρα που ξημέρωσε.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η  παρουσία της «Μήδειας» είχε ως αποτέλεσμα να σημειωθούν προβλήματα όπως πτώσεις βράχων, απώλεια μηχανημάτων εκχιονισμού, προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

Έκλεισε ο δρόμος στην Κερά από κατολίσθηση

Λίγο πριν το μοναστήρι στην Κερά, χθες το βράδυ της Δευτέρας , σημειώθηκε μεγάλη κατολίσθηση, όταν βράχια μεγέθους περίπου 2,5 μέτρων αποκολλήθηκαν και έκλεισαν τον δρόμο. Μάλιστα, το ασθενοφόρο που βρισκόταν στην Κερά λόγω βάρδιας εγκλωβίστηκε και δεν μπορούσε να επιστρέψει στη βάση του, κάτι που για να γίνει χρειάστηκε η άμεση επέμβαση των συνεργείων του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου.

Ακολουθεί η ανάρτηση του δημάρχου που υποστηρίζει παράλληλα ότι  οι παρεμβάσεις συνεχίζονται αδιάλειπτα και το Λασίθι πρέπει και θα μείνει ανοικτό ενώ υπενθυμίζεται ότι τα σχολεία όλων των βαθμίδων στον συγκεκριμένο δήμο δεν λειτουργούν.

«Άγρια νύχτα - δύσκολη ημέρα. Ζωηρή η "Μήδεια" παγωμένη με κεραυνούς, πτώσεις βράχων και χιόνι, παντού. Με απώλεια δύο μηχανημάτων εκχιονισμού και προβλήματα στην ηλεκτροδοτηση, οι παρεμβάσεις συνεχίζονται αδιάλειπτα. Το Λασίθι πρέπει και θα μείνει ανοικτό».

Άγρια νύχτα - δύσκολη ημέρα. Ζωηρή η "Μήδεια" παγωμένη με κεραυνούς, πτώσεις βράχων και χιόνι, παντού. Με απώλεια δύο...

Δημοσιεύτηκε από Γιάννης Στεφανάκης στις Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2021
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News