Α. Ζερβός: Να επανεξεταστεί το μέτρο αναστολής της οικοδομικής δραστηριότητας

Λασίθι
Α. Ζερβός: Να επανεξεταστεί το μέτρο αναστολής της οικοδομικής δραστηριότητας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Tι ζητά με επιστολή του ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου

Επιστολή προς τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Χαρδαλιά, τον Γ.Γ Δημόσιας Υγείας, Πρόληψης και Εθελοντισμού την οποία κοινοποιεί στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γ. Πλακιωτάκη, με θέμα : “την αναστολή εφαρμογής του μέτρου απαγόρευσης οικοδομικών εργασιών στο Δήμο Αγίου Νικολάου”, απέστειλε σήμερα ο Δήμαρχος κ. Αντώνης Ζερβός.

Ο Δήμαρχος, ζητά να επανεξεταστεί το μέτρο αναστολής της οικοδομικής δραστηριότητας που έχει επιβληθεί στον δήμο για 15 ημέρες, δεδομένου ότι οι ξενοδοχειακές μονάδες βρίσκονται στην φάση συντήρησης και προετοιμασίας εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου, δημιουργούνται θέματα επάρκειας συνεργείων και χρόνων αποπεράτωσης, ενώ η επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει η περιοχή μετά την “έκρηξη” των κρουσμάτων της 26-27ης Ιανουαρίου είναι πτωτική.

Όπως εξηγεί στην επιστολή του, τα συνεργεία συγκροτούνται από εργαζόμενους μόνιμους κατοίκους της πόλης και των χωριών, είναι ολιγάριθμα, ενώ θα ζητηθεί να πραγματοποιούν rapid test εβδομαδιαίως, διαδικασία στην οποία δεσμεύεται να βοηθήσει ο Δήμος.

Ακολουθεί η επιστολή :

«Κε Υπουργέ ,

Mε την παραπάνω σχετική ΚΥΑ έχει επιβληθεί στον Δήμο Αγίου Νικολάου, μαζί με τα συνήθη περιοριστικά μέτρα λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού και το μέτρο της αναστολής της οικοδομικής δραστηριότητας για 15 ημέρες

Θα ήθελα να σας παραθέσω την εικόνα της πόλης όπως φαίνεται να διαμορφώνεται σήμερα :

α) Η εξέλιξη των κρουσμάτων στην πόλη του Αγίου Νικολάου, μετά την έκρηξη την 26–27/01/2021 είναι σαφέστατα πτωτική.

β) Όλη η τουριστική Κρήτη , άρα και ο Άγιος Νικόλαος/Ελούντα, βρισκόμαστε στην φάση συντήρησης και προετοιμασίας των ξενοδοχειακών μονάδων εν όψει καλοκαιριού, και η 15ήμερη αναστολή οικοδομικών εργασιών δημιουργεί σοβαρότατα ζητήματα επειδή έχουν ήδη προγραμματιστεί οι εργασίες με τα υφιστάμενα στην πόλη και στην περιοχή συνεργεία, και η αλλαγή προγραμματισμού θα δημιουργήσει πολλά θέματα επάρκειας συνεργείων και χρόνων αποπεράτωσης, με αποτέλεσμα ο τουριστικός τομέας να μην είναι έτοιμος με το ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου.

γ) Όπως ανέφερα και πριν, τα συνεργεία είναι με εργαζομένους μονίμους κατοίκους της πόλης ή από τα γύρω χωριά. Δεν υπάρχει δυνατότητα χρησιμοποίησης συνεργείων εκτός Κρήτης - όπως στα Κυκλαδονήσια - λόγω κόστους.

δ) ο Αριθμός των οικοδόμων που νόσησαν είναι ελάχιστοι ( λιγότεροι από 5 ) .

ε) Προς την κατεύθυνση της διασφάλισης της καλής εξέλιξης της εικόνας της πόλης από άποψη αριθμού κρουσμάτων, θα ζητηθεί από τα συνεργεία να πραγματοποιούν rapid test εβδομαδιαίως (κάθε Δευτέρα). Ο Δήμος δεσμεύεται να βοηθήσει στην διαδικασία υλοποίησης των rapid test και να παραλαμβάνει τις εβδομαδιαίες αναφορές των εργολάβων για όσο διάστημα υπάρχει αυξημένος αριθμός κρουσμάτων στην πόλη.

Παρακαλούμε λοιπόν για την επανεξέταση του μέτρου και την αναστολή/ακύρωση του με τις προϋποθέσεις που αναφέρθηκαν».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News