Επιθυμεί συνάντηση με Κικίλια ο Δήμαρχος Ιεράπετρας για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας

Λασίθι
Επιθυμεί συνάντηση με Κικίλια ο Δήμαρχος Ιεράπετρας για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άμεση συνάντηση με τον υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια για το νοσοκομείο Ιεράπετρας ζήτησε ο δήμαρχος από τον υφυπουργό κ. Κοντοζαμάνη

Με την αντιδήμαρχο κ. Μαρία Ρουμελιωτάκη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης για να ενημερωθεί για τις λεπτομέρειες της συνάντηση της κ. Ρουμελιωτάκη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Κοντοζαμάνη.

Η κ. Ρουμελιωτάκη συνομίλησε με τον Αναπληρωτή Υπουργό για τα μείζονα θέματα που κυριαρχούν στο νοσοκομείο και του παρέδωσε σχετικό ενημερωτικό φάκελο εγγράφων (καταγγελίες για παράνομες εργασίες, ερωτήματα της Υπηρεσίας Δόμησης, συναντήσεις και τοποθετήσεις της Δημοτικής Αρχής κ.ά.).

Επιπλέον παραδόθηκε στον Αναπληρωτή Υπουργό επιστολή του Δημάρχου που ζητάει άμεση συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια προκειμένου να επιληφθεί όλων των ζητημάτων που δημιουργούν ένταση και αναστάτωση στη λειτουργία του νοσοκομείου και να διευθετηθούν όλα τα τρέχοντα προβλήματα.

Συγκεκριμένα η επιστολή του Δημάρχου ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Το Νοσοκομείο Ιεράπετρας είναι ένα νοσοκομείο που εξυπηρετεί μία πολύ ευρεία γεωγραφική περιοχή και χιλιάδες πολίτες και την παρούσα περίοδο η λειτουργία του διαταράσσεται από έντονες ενδονοσοκομειακές αντιπαραθέσεις και εκτεταμένες μη εγκεκριμένες εργασίες υπό την πλήρη καθοδήγηση του αναπληρωτή διοικητή του Νοσοκομείου.

Υπάρχουν συνεχείς και πολύ σοβαρές καταγγελίες προς τον Διοικητή από το σύλλογο των εργαζομένων του Νοσοκομείου για ένα καθεστώς καθημερινών απειλών, κατάχρησης εξουσίας και ακραίου εκφοβισμού που εμποδίζει και δυσχεραίνει το ήδη δύσκολο έργο τους.

Επιπλέον υπάρχουν καταγγελίες ότι ο αναφερόμενος πραγματοποιεί διαρκώς χωροταξικές αλλαγές και τεχνικές εργασίες εντός του νοσοκομείου χωρίς τις απαραίτητες άδειες και εγκρίσεις.

Επομένως, ζητάω την στήριξή σας για να πραγματοποιηθεί άμεση συνάντησή μου με τον Υπουργό κ. Κικίλια και τον κυβερνητικό βουλευτή Λασιθίου κ. Πλακιωτάκη ώστε να δοθούν λύσεις.

Σε αυτή την τόσο απαιτητική υγειονομικά περίοδο που διανύουμε ως χώρα που το νοσοκομείο αποτελεί το πιο ισχυρό σημείο αναφοράς για τη διατήρηση του αισθήματος ασφάλειας των δημοτών είναι απαράδεκτο να υπάρχει ένα κάκιστο κλίμα με τις όποιες συνέπειες αυτό συνεπάγεται για τους ασθενείς και για την εικόνα του νοσοκομείου.

Αιτούμαστε για τους δημότες μας ένα νοσοκομείο εξοπλισμένο, στελεχωμένο και άρτια δομημένο χωρίς προβλήματα που αποσπούν το προσωπικό από το έργο του».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News