Άγιος Νικόλαος: Τι λέει ο Δήμαρχος για την πρώτη μέρα σκληρού lockdown

Λασίθι
Άγιος Νικόλαος: Τι λέει ο Δήμαρχος για την πρώτη μέρα σκληρού lockdown

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Οι πολίτες συμμετέχουν με υπευθυνότητα στην τήρηση των μέτρων"

Πλήρη εναρμόνιση στην νέα πραγματικότητα της σκληρής καραντίνας, φαίνεται ότι επικρατεί στους δημότες του Αγίου Νικολάου από το πρωί του Σαββάτου που βρίσκονται σε εφαρμογή τα νέα αυστηρά περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Αντώνης Ζερβος, οι δημότες έχουν συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα της κατάστασης και συμμετέχουν με υπευθυνότητα στην τήρηση των μέτρων, που περιλαμβάνει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις έξι το απόγευμα, κλείσιμο των καταστημάτων εκτός από καταστήματα διατροφής και φαρμακεία και απαγόρευση μετακινήσεων από όμορους δήμους, εκτός και αν προκύπτουν ιατρικοί ή εργασιακοί λόγοι.

Οι έλεγχοι της Αστυνομίας για την τήρηση των μέτρων, εκτείνονται και μέσα στην πόλη, αλλά και στο εθνικό οδικό δίκτυο.

Από το πρωί του Σαββάτου στον δήμο Αγίου Νικολάου: Αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου, καθώς και των κομμωτηρίων, των κουρείων, των κέντρων αισθητικής και των υπηρεσιών διαιτολογίας και διαιτολογικών μονάδων, των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, αλλά και των ΚΤΕΟ και των πρακτορείων ΟΠΑΠ. Ανοιχτά παραμένουν μόνο τα σούπερ-μάρκετ, τα καταστήματα τροφίμων και τα φαρμακεία. Αναστέλλεται, επίσης, η διά ζώσης λειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων και των βρεφονηπιακών σταθμών. Τα σχολεία θα λειτουργούν με τη μέθοδο της τηλεκπαίδευσης. Ελαχιστοποιούνται οι μετακινήσεις από και προς τους δήμους - η είσοδος και η έξοδος επιτρέπεται μόνο για λόγους εργασίας. Αναστέλλεται, επίσης, η λειτουργία των Δικαστηρίων. Δεν επιτρέπεται, εξάλλου, η τέλεση κάθε είδους λειτουργιών και ιεροπραξιών παρουσία πιστών στους χώρους λατρείας, με εξαίρεση τις κηδείες, καθώς και την ατομική προσευχή.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News