Lockdown: Τα σενάρια για Άγιο Νικόλαο και Ρέθυμνο - Οι εισηγήσεις των ειδικών

Κρήτη
Lockdown: Τα σενάρια για Άγιο Νικόλαο και Ρέθυμνο - Οι εισηγήσεις των ειδικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα σε Αττική και Θεσσαλονίκη το Σαββατοκύριακο

«Φουντώνουν» τις τελευταίες ώρες τα σενάρια για το ποιες περιοχές θα μπουν σε καθεστώς αυστηρού lockdown, με το ενδιαφέρον για πόλεις της Κρήτης να είναι ιδιαίτερα έντονο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να προστεθεί και ένα τρίτο επίπεδο με ακόμη πιο αυστηρά μέτρα από όσα ισχύουν σήμερα και σε αυτό το επίπεδο "καθολικού lockdown" (όπως τον Μάρτιο του 2020) θα μπουν οι Δήμοι Αγίου Νικολάου, Πάτρας και Χαλκίδας, τουλάχιστον από πλευράς εισηγήσεων των λοιμοξιολόγων. Τις επίσημες αποφάσεις της κυβέρνησης αναμένεται να ανακοινώσει λίγο μετά τις 6 ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Οι υπόλοιπες περιοχές που ανήκουν στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου θα παραμείνουν στο «κόκκινο» επίπεδο, ενώ στο ίδιο επίπεδο θα ενταχθεί και ο Δήμος Ρεθύμνου. Αύριο, μετά και τα αποτελέσματα των rapid test στο Πέραμα, θα αποφασιστεί εάν θα μπει στο «κόκκινο» και ο Δήμος Μυλοποτάμου.

Αναφορικά με την Αττική και τη Θεσσαλονίκη, το Σαββατοκύριακο θα ισχύσει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 τα ξημερώματα, ενώ, είναι πιθανό, να αποφασιστεί η λειτουργία των Λυκείων με τηλεκπαίδευση.

(Φωτογραφία Αρχείου RawPixel)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News