Τι αποκάλυψε για τη πανδημία στην Κρήτη η Ματίνα Παγώνη

Λασίθι
Τι αποκάλυψε για τη πανδημία στην Κρήτη η Ματίνα Παγώνη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για ποιο λόγο «φωτογραφήθηκε» η επιδημία στο Λασίθι με την Περιφερειακή Ενότητα να αποφασίζεται την Κυριακή να μπει σε σκληρό lockdown

Η Κρήτη είναι απρόβλεπτη μιας και τα δεδομένα αλλάζουν, το Λασίθι, βρέθηκε στο «κόκκινο» γιατί τι ιικό φορτίο είναι επιβαρυμένο, τόνισε μιλώντας στην εκπομπή «ΩΡΑ ΑΙΧΜΗΣ» της ΚΡΗΤΗ TV η λοιμωξιολόγος και πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

Η κ. Παγώνη παραδέχτηκε ότι μέχρι και τον Δεκέμβριο δεν είχαν γίνει προληπτικά τεστ για να «φωτογραφηθεί» η επιδημία στο Λασίθι γι' αυτό και τα κρούσματα ήταν πολύ λίγα από το καλοκαίρι.

Μάλιστα προέβλεψε ότι αν δεν προσέξουμε, τα δεδομένα θα μπορούσαν να γίνουν πολύ άσχημα και για την Κρήτη.

Όσο αφορά τον τουρισμό σημείωσε χαρακτηριστικά πως «η υγεία πρέπει να ισορροπήσει με την οικονομία», ενώ εκτίμησε ότι εφόσον τηρηθούν οι δεσμεύσεις και τρέξει το πρόγραμμα θα μπορούσε ο τουρισμός να δουλέψει καλά από τον Ιούνιο.

Μάλιστα, η ίδια επισήμανε πως δεν είναι δύσκολο να επανέλθουμε στις καταστάσεις του πρόσφατου παρελθόντος. Ενώ το ζητούμενο είναι πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση με τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού και τα στελέχη από τη Μεγάλη Βρετανία και τη Νότια Αφρική.

Σχετικά με το εάν θα καταφέρουμε να γιορτάσουμε το Πάσχα, η κ. Παγώνη εκτίμησε πως πιθανότατα θα υπάρχουν και τότε μέτρα. Επιπλέον, δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει πως «στόχος είναι να έχει εμβολιαστεί το 60% του πληθυσμού μέχρι τέλος Ιουνίου».

Αναφορικά με τον κλάδο της εστίασης και το πότε θα μπορέσει αυτός να επαναλειτουργήσει, η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών ανέφερε πως το άνοιγα της εστίασης πάει πλέον από τα μέσα Μαρτίου, ενώ προέβλεψε ότι μπορεί να «πετάξουμε» τις μάσκες από τον επόμενο Σεπτέμβριο.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News