Λασίθι

Απειλείται με κλείσιμο το Περιφερειακό Τμήμα των ΕΛΤΑ στην Ιεράπετρα - Πώς αντιδρά η τοπική κοινωνία

Δεν άφησαν τίποτα στην Ιεράπετρα… κλείνουν και τα ΕΛΤΑ;

Απειλείται με κλείσιμο, το περιφερειακό τμήμα των ΕΛΤΑ στο Μακρύ Γιαλό και με υποβάθμιση το κεντρικό κτήριο των ΕΛΤΑ στην πόλη της Ιεράπετρας, το οποίο στεγάζεται στο «μέγαρο» του ΟΤΕ

Η αποψίλωση όλων των δημόσιων υπηρεσιών της Ιεράπετρας και η μεταφορά τους στις περισσότερες περιπτώσεις στην πρωτεύουσα του νομού Λασιθίου, όπου με πολιτικές αποφάσεις όλων των τελευταίων κυβερνήσεων, επιχειρείται να δημιουργηθεί ένα ιδιότυπο υδροκέφαλο κέντρο, που δεν συνάδει με τη γεωμορφολογία και την πληθυσμιακή κατανομή των κατοίκων του ανατολικότερου Νομού της Κρήτης, έχει δημιουργήσει απίστευτα αλλά αναμενόμενα οικονομικοκοινωνικά προβλήματα στη μεγαλύτερη πόλη του Νότου και έχει υποχρεώσει πολλούς εργαζόμενους να γίνουν μετανάστες στον τόπο τους η ακόμα και να χάσουν τις δουλειές τους.

Τον τελευταίο καιρό καταργήθηκαν εκτός των άλλων και οι υπηρεσίες του ΟΤΕ στην Ιεράπετρα, ενώ μετατέθηκαν (χωρίς να το αποδεχτούν) οι υπάλληλοί του στην Αθήνα, με αποτέλεσμα να ερημώσει το κεντρικό του κτήριο, παρότι έμειναν μόνο οι ελάχιστοι τεχνικοί του. Τώρα απειλείται με κλείσιμο, το περιφερειακό τμήμα των ΕΛΤΑ στο Μακρύ Γιαλό και με υποβάθμιση το κεντρικό κτήριο των ΕΛΤΑ στην πόλη της Ιεράπετρας, το οποίο στεγάζεται στο «μέγαρο» του ΟΤΕ.

Οι αντιδράσεις και ο τρόπος που θα πρέπει ο Δήμος, να δηλώσει την αντίθεση του σε όλα αυτά τα διαλυτικά φαινόμενα, έγιναν θέμα αντιπαράθεσης μεταξύ της παράταξης του δημάρχου Ιεράπετρας κ. Θεοδόση Καλαντζάκη και του επικεφαλής της παράταξης της μειοψηφίας «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα» κ Αργύρη Πανταζή, ο οποίος τοποθετείται εγγράφως για το επίμαχο θέμα.

Το θέμα του πιθανού κλεισίματος του περιφερειακού υποκαταστήματος στο Μακρύ Γιαλό έθεσε η δημοτική αρχή στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο με τον πρόεδρο να εισηγείται το θέμα ως έκτακτο και να ζητά την στήριξη των δημοτικών συμβούλων για την έκδοση ψηφίσματος στήριξης του συγκεκριμένου υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα» κ. Αργύρης Πανταζής αναφερόμενος στο θέμα έθεσε το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει τους τελευταίους μήνες και το κεντρικό κατάστημα των ΕΛΤΑ στην Ιεράπετρα, πρόβλημα που έχει γίνει εντονότερο μετά την αλλαγή του χρόνου όταν αποχώρησαν έμπειρα στελέχη λόγω συνταξιοδότησης.

«Αξίζει να αναφερθεί ότι η υποστελέχωση και η υποβάθμιση του κεντρικού καταστήματος επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την λειτουργία του υποκαταστήματος στο Μακρύ Γιαλό, μιας και η διαλογή της αλληλογραφίας και των δεμάτων για την ευρύτερη περιοχή του Μακρύ Γιαλού γίνεται από το κεντρικό κατάστημα και μετά αποστέλλονται στο περιφερειακό κατάστημα», αναφέρει ο κ. Αργύρης Πανταζής.

Ο ίδιος και τα μέλη της παράταξης του, έθεσαν την ανάγκη η δημοτική αρχή να συμπεριλάβει και το κεντρικό κατάστημα της Ιεράπετρας στην έκδοση του ψηφίσματος. «Κάθετα αντίθετη και διαρκώς αρνούμενη η δημοτική αρχή παρέπεμψε το θέμα του κεντρικού καταστήματος σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο. Η δημοτική αρχή όφειλε να γνωρίζει το σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στα ΕΛΤΑ Ιεράπετρας μιας και ο πρώτος θιγόμενος από την καθυστέρηση επίδοσης της αλληλογραφίας (λογαριασμοί ΔΕΗ ύδρευσης και άρδευσης) είναι ο δήμος Ιεράπετρας, με αυτονόητη την καθυστέρηση είσπραξης σημαντικών εσόδων για τον δήμο  με ότι αυτό συνεπάγεται. Σοβαρό πρόβλημα υπάρχει και στην πληρωμή των συντάξεων με σοβαρές καθυστερήσεις στα χωριά, σε ανθρώπους που αδυνατούν να μετακινηθούν στο αστικό κέντρο ενώ σοβαρό πρόβλημα αναμονής έχει δημιουργηθεί στους δημότες και τις επιχειρήσεις που έχουν έδρα τον δήμο μας και επισκέπτονται τα γκισέ των ΕΛΤΑ.

»Η δημοτική μας παράταξη εστιάζει και δίνει την απαιτούμενη έμφαση σε θέματα παροχής υπηρεσιών που αφορούν όλους τους δημότες του Δήμου Ιεράπετρας, προσπαθεί και επιδιώκει με κλίμα συνεργασίας, την άμεση στελέχωση των καταστημάτων των ΕΛΤΑ στην Ιεράπετρα. Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε από τον ίδιο τον προϊστάμενο των ΕΛΤΑ ότι από τις δώδεκα μόνιμες οργανικές θέσεις το προσωπικό που έχει απομείνει είναι τέσσερα άτομα με συνέπια να έχουν καταργηθεί οι δυο από τους τέσσερις αστικούς τομείς διανομής και η καθυστέρηση της αλληλογραφίας στην πόλη της Ιεράπετρας και στα χωριά να έχει συνεχώς αυξανόμενη τάση. Από την άλλη μεριά το εναπομείναντα προσωπικό κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να ανταπεξέλθει στο τεράστιο βάρος που έχει φορτωθεί στις πλάτες τους.

»Μετά τα παραπάνω η δημοτική αρχή οφείλει να αντιληφθεί ότι ο δήμος Ιεράπετρας είναι ενιαίος και αδιαίρετος, να σταματήσει να λειτουργεί με κριτήρια τον τόπο καταγωγής του δημάρχου και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Είναι πραγματικά ασύλληπτο να έρχεται το θέμα της υποστελέχωσης του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ Μακρύ Γιαλού ως έκτακτο θέμα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη και τελικά να αποκλείεται από το ψήφισμα  το κεντρικό κατάστημα της Ιεράπετρας.

»Την ίδια στιγμή να παρακαλούμε την δημοτική αρχή για συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τα σοβαρά θέματα που χρονίζουν και αφορούν την υγεία και το νοσοκομείο Ιεράπετρας αλλά και θέματα λειτουργίας κεντρικών υπηρεσιών στον δήμο μας και αυτά να στέλνονται στις καλένδες. Για την αντιμετώπιση των σοβαρών θεμάτων στον δήμο μας απαιτείται σύμπνοια, συνέπεια και η συνεργασία όλων καθώς και η άμεση  λήψη αποφάσεων για να μην βρεθούμε για άλλη μια φορά εν όψει δυσάρεστων εξελίξεων. Καλούμε τον δήμαρχο να προχωρήσει σε άμεση συνάντηση με τον προϊστάμενο των ΕΛΤΑ», καταλήγει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα» κ. Αργύρης Πανταζής.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια