Λασίθι

Σκληρή ανακοίνωση από το Σωματείο Καφέ & Εστίασης Ιεράπετρας: «Επιστρεπτέα προκαταβολή ή επιστρεπτέα κοροϊδία»

Το Σωματείο κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν έχει κάνει κανένα σχεδιασμό διάσωσης των επιχειρήσεων του κλάδου μετά από 6 μήνες που οι επιχειρήσεις αυτές είναι κλειστές και οδηγούνται στο οριστικό λουκέτο

Το Σωματείο Καφέ και Εστίασης Ιεράπετρας το οποίο συμμετέχει στην Πανελλήνια Πρωτοβουλία Εστίασης με άλλα 49 Σωματεία από όλη την Ελλάδα συνυπογράφει μια σκληρή ανακοίνωση που στάλθηκε στα ΜΜΕ, με την οποία χαρακτηρίζεται η επιστρεπτέα προκαταβολή 5, ως επιστρεπτέα κοροϊδία και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν έχει κάνει κανένα σχεδιασμό διάσωσης των επιχειρήσεων του κλάδου μετά από 6 μήνες που οι επιχειρήσεις αυτές είναι κλειστές και οδηγούνται στο οριστικό λουκέτο.

Το Πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

«Η ανακοίνωση των ποσών της Επιστρεπτέας 5, μόνο ως κοροϊδία μπορεί να εκληφθεί από τον κλάδο της εστίασης που παραμένει κλειστός για τρίτο συνεχόμενο μήνα (6 συνολικά), χωρίς να ασχολείται κανείς μαζί του σοβαρά και άνευ σχεδιασμού διάσωσης.

Τα ποσά των 1.000€, 2000€, και 4000€ σε επιχειρήσεις που είναι κλειστές με κρατική εντολή είναι ελεημοσύνη και ασέβεια για τον κλάδο και τα εξαρτώμενα μέλη του. Πίσω από τις χιλιάδες επιχειρήσεις υπάρχουν οικογένειες που πρέπει να ζήσουν και για άλλη μια φορά δεν υπάρχουν σε κανένα πλάνο αφού αποκλείστηκαν και πήραν μηδενική ενίσχυση.

Σταματήστε τα Ευχολόγια και τις βαρύγδουπες δηλώσεις ότι όλοι πλήττονται. Δεν πλήττονται όλοι το ίδιο και απλά παραμένετε άτολμοι κλείνοντας το μάτι συντεχνιακά και ψηφοθηρικά.

Ενώ εδώ και δέκα μήνες ο κλάδος καταστρέφεται, εσείς υπερηφανεύεστε για την επιτυχία εικονικών αριθμών και δεν βλέπετε το τσουνάμι των χιλιάδων απολύσεων ενώ αγνοείτε την αδυναμία πληρωμής των υποχρεώσεων που μας οδηγούν οι δικές σας επιλογές.

Η Κυβέρνηση μαζί με τους βουλευτές της καθώς και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, από την πρώτη στιγμή της πανδημίας ζήτησαν να βάλουμε όλοι πλάτη και ο κλάδος μας έβαλε. Άλλο όμως πλάτη για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας και άλλο αφανισμός και εξόντωση που με μαθηματική ακρίβεια μας οδηγείτε.

Η εστίαση παραμένει αόρατη για εσάς και δείχνετε ότι έχετε πλήρη άγνοια για το τι συμβαίνει στην πραγματική οικονομία και διασύρετε τον κλάδο. Ήρθε η ώρα να μετρήσουμε εμείς και εσείς το πολιτικό κόστος. Είναι υπόσχεση στις οικογένειες μας», καταλήγει στην ανακοίνωση της η Πανελλήνια Πρωτοβουλία Εστίασης.

Για το Σωματείο Καφέ και Εστίασης Ιεράπετρας υπογράφει ο πρόεδρος κ. Μανόλης Μιχελαράκης».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια