Λασίθι

Παλαίκαστρο Σητείας: Παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα

Μέχρι τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου

Μέχρι τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα στο Παλαίκαστρο Σητείας, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης ενημέρωσης γαι τον κορωνοϊό.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού (το απόγευμα της Παρασκευής) ήταν 18.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα που θα ισχύσουν μέχρι τις 25/1 είναι τα εξής:

- Απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων της τοπικής κοινότητας Παλαίκαστρου του Δήμου Σητείας της Περιφερειακής Ενότητας  Λασιθίου, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας.

-Από τις 18:00 έως τις 05:00 απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης πολιτών, εξαιρουμένων των εργαζομένων και οι οποίοι θα μπορούν μόνο να μετακινούνται από την οικία τους προς την εργασία τους και αντιστρόφως με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους

-Αναστολή πραγματοποίησης θρησκευτικών τελετών

-Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων (λιανεμπορίου, κλπ)

Επίσης:

Τη λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Κρήτης για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.

Τη λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσίων Κρήτης για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.

Την επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων.

(Φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια