Το ΚΚΕ για το lockdown στο Παλαίκαστρο: «Χάθηκε πολύτιμος χρόνος»

Λασίθι
Το ΚΚΕ για το lockdown στο Παλαίκαστρο: «Χάθηκε πολύτιμος χρόνος»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Έχει ξεχειλίσει το ποτήρι της ανοχής"

Για την απόφαση παράτασης του τοπικού «lockdown» στο Παλαίκαστρο του Δ. Σητείας τοποθετήθηκε το ΚΚΕ Λασιθίου αναφέροντας ότι είναι «απολύτως δικαιολογημένη καθώς έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος στην αντιμετώπιση της κατάστασης».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με αφορμή την ανακοίνωση της παράτασης των πρόσθετων περιοριστικών μέτρων στην Τοπική Κοινότητα Παλαίκαστρου, προκύπτουν εύλογα ερωτήματα για τους λόγους για τους οποίους πάρθηκε η απόφαση αυτή. Σύμφωνα με την κυβέρνηση και τη ΓΓΠΠ αυτή βασίστηκε «στα επιδημιολογικά δεδομένα της Κοινότητας Παλαίκαστρου» και γι’ αυτό προκύπτουν «επιτακτικοί λόγοι αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19».

Ρωτάμε: ποια είναι αυτά τα επιδημιολογικά δεδομένα; Μήπως έγιναν τεστ τις τελευταίες μέρες στο Παλαίκαστρο, στην πόλη της Σητείας ή σε μαζικούς χώρους δουλειάς; Μήπως υπάρχει αυξημένο ιικό φορτίο στις μετρήσεις των λυμάτων; Γιατί τόσες μέρες οι αρμόδιοι αναλώνονται στο να πείσουν-καθησυχάσουν τους πάντες ότι όλα βαίνουν καλώς ενώ την ίδια ώρα δε φροντίζουν να πάρουν ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της Υγείας και της ζωής των δημοτών; Ποια επιστημονική αλήθεια υπηρετεί αυτή η μυστικοπάθεια;

Ο λαός της περιοχής ανησυχεί για το τι συμβαίνει με τα κρούσματα, την εξάπλωση του ιού και την πορεία της κατάστασης των συμπολιτών μας που νοσούν οι οποίοι έχουν αφεθεί στη μοίρα τους. Η ανησυχία αυτή είναι απολύτως δικαιολογημένη καθώς έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος στην αντιμετώπιση της κατάστασης, κανείς δεν ξέρει πόσο και πού έχει εξαπλωθεί ο ιός.

Η απουσία απόφασης για στήριξη του λαού του Παλαικάστρου με το κατάλληλο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, για μαζικά, επαναλαμβανόμενα τεστ σε ολόκληρο το Δήμο Σητείας, για την στέγαση σε κατάλληλο χώρο όσων νοσούν από τον ιό, αλλά δε χρήζουν νοσηλείας, έχει ξεχειλίσει το ποτήρι της ανοχής μας!

Μόνο με το κεφάλι ψηλά μπορούμε να ανασάνουμε πραγματικά!

Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο !

Τώρα είναι ώρα ευθύνης !

Ο λαός τώρα να διεκδικήσει να γίνουν πράξη τα δίκαια αιτήματα του για την προστασία της υγείας κι της ζωής του!

Οι κάτοικοι του Παλαικάστρου, του Δήμου Σητείας δεν είναι μόνοι!».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News